притисни ентер »

Столтенберг од Атина : Турција да се воздржи , заедничкиот непријател е ИД
Столтенберг од Атина : Турција да се воздржи , заедничкиот непријател е ИД

Столтенберг од Атина : Турција да се воздржи , заедничкиот непријател е ИД

Столтеберг додаде дека заеднички непријател во регионот е сè уште Исламската држава. Столтенберг избегна директно да ја критикува турската офанзива, повторувајќи го претходниот повик до Анкара да „обезбеди мерки за сразмерни активности во северна Сирија и да избегне понатамошни човечки страдања“. Тој, исто така, зборуваше за потребата „да продолжиме

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Очекуваме од Турција да покаже воздржаност, а нејзините акции во северна Сирија да се одмерени, пропорционални и да се избегнат повеќе човечки страдања, порача од Атина, генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг по средбата со грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, кој од своја страна истакна дека Грција ги осудува турските операции во Сирија и додаде

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Очекуваме од Турција да покаже воздржаност, а нејзините акции во северна Сирија да се одмерени, пропорционални и да се избегнат повеќе човечки страдања, порача од Атина, генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг по средбата со грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, кој од своја страна истакна дека Грција ги осудува турските операции во Сирија и додаде

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Очекуваме од Турција да покаже воздржаност, а нејзините акции во северна Сирија да се одмерени, пропорционални и да се избегнат повеќе човечки страдања, порача од Атина, генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг по средбата со грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, кој од своја страна истакна дека Грција ги осудува турските операции во Сирија и додаде

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Генералниот секретар на НАТО додаде дека ИД повеќе не контролира територии како претходно, но е се уште таму, во Ирак, во Сирија, итн., и истакна дека проблемот треба да се спречи од корен, а целта е враќање на стабилноста. Очекуваме од Турција да покаже воздржаност, а нејзините акции во северна Сирија да се одмерени, пропорционални и да се избегнат

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност во Сирија

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност во Сирија

Очекуваме од Турција да покаже воздржаност, а нејзините акции во северна Сирија да се одмерени, пропорционални и да се избегнат повеќе човечки страдања, порача од Атина, генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг по средбата со грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис. Воените операции на Турција во Сирија, проблемот со мигрантите, ситуацијата во поширокиот

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Очекуваме од Турција да покаже воздржаност, а нејзините акции во северна Сирија да се одмерени, пропорционални и да се избегнат повеќе човечки страдања, порача од Атина, генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг по средбата со грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, кој од своја страна истакна дека Грција ги осудува турските операции во Сирија и додаде

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

© AFP 2018 / Emmanuel Dunand Очекуваме од Турција да покаже воздржаност, а нејзините акции во северна Сирија да се одмерени, пропорционални и да се избегнат повеќе човечки страдања, порача од Атина, генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг по средбата со грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, кој од своја страна истакна дека Грција ги осудува турските

НАТО ја повика Турција на воздржаност во Сирија

НАТО ја повика Турција на воздржаност во Сирија

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека Алијансата очекува Турција да покаже воздржаност во своите операции во северна Сирија за да се избегне човечко страдање. Тој порача и дека мора да се потсетат оти е потребно заедно да продолжат во нивната заедничка цел, а тоа е борбата против заедничкиот непријател, односно милитантната

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Столтенберг: Турција да покаже воздржаност

Очекуваме од Турција да покаже воздржаност, а нејзините акции во северна Сирија да се одмерени, пропорционални и да се избегнат повеќе човечки страдања, порача од Атина, генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг по средбата со грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, кој од своја страна истакна дека Грција ги осудува турските операции во Сирија и додаде