притисни ентер »

Рекордно поскапување во Германија, растат цените и на автомобилите и велосипедите
Рекордно поскапување во Германија, растат цените и на автомобилите и велосипедите

Рекордно поскапување во Германија, растат цените и на автомобилите и велосипедите

Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 отсто во споредба со истиот месец минатата година. Ова е првпат инфлацијата, гледана на овој начин, да надмине четири проценти од 1993 година, соопшти Федералното биро за статистика, пишува Дојче веле. Ветрот зад силната инфлација дава скокот на цените на енергијата, но тоа не е единственото нешто

Што поскапе најмногу во светот – кафето 54 отсто, гасот 110, маслото 38, горивото 70 проценти…

Што поскапе најмногу во светот – кафето 54 отсто, гасот 110, маслото 38, горивото 70 проценти…

Во последната година, според податоците на неколку сајтови кои го следат движењето на цените на светските берзи, природниот гас поскапе за 110,9 проценти, нафтата за речиси 70 проценти, алуминиумот за 53,09, калајот за 79,84, памукот за 40 проценти, кафето за 54 проценти, маслото за 37,9 проценти, шеќерот 32 проценти … Остриот скок на побарувачката,

Рекордно поскапување во Германија, растат цените и на автомобилите и велосипедите

Рекордно поскапување во Германија, растат цените и на автомобилите и велосипедите

Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 отсто во споредба со истиот месец минатата година. Ова е првпат инфлацијата, гледана на овој начин, да надмине четири проценти од 1993 година, соопшти Федералното биро за статистика, пишува Дојче веле. Ветрот зад силната инфлација дава скокот на цените на енергијата, но тоа не е единственото нешто

Најголем пораст на цените во Германија во последните 30 години

Најголем пораст на цените во Германија во последните 30 години

Цените во Германија растат како што никогаш не пораснале во последните три децении. Греењето, бензинот и храната се значително поскапи, а сето тоа е поврзано со зголемените цени на енергијата и повисоката побарувачка, што се случува паралелно со олеснувањето на пандемијата. Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 проценти во споредба

Најголем пораст на цените во Германија во последните 30 години

Најголем пораст на цените во Германија во последните 30 години

Цените во Германија растат како што никогаш не пораснале во последните три децении. Греењето, бензинот и храната се значително поскапи, а сето тоа е поврзано со зголемените цени на енергијата и повисоката побарувачка, што се случува паралелно со олеснувањето на пандемијата. Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 проценти во споредба

СЀ ЌЕ ПОСКАПЕ, во Германија веќе почна

СЀ ЌЕ ПОСКАПЕ, во Германија веќе почна

Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 отсто во споредба со истиот месец минатата година. Ова е првпат инфлацијата, така забележана, да надминува четири проценти од 1993 година, соопшти Федералното биро за статистика. „Ветар во грб“ на силната инфлација и дава скокот на цените на енергијата, но тоа не е единственото нешто. Експертите

Ce ќe пocкaпe… вo Германија вeќe пoчнa

Ce ќe пocкaпe… вo Германија вeќe пoчнa

Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 отсто во споредба со истиот месец минатата година. Ова е првпат инфлацијата, така забележана, да надминува четири проценти од 1993 година, соопшти Федералното биро за статистика. „Ветар во грб“ на силната инфлација и дава скокот на цените на енергијата, но тоа не е единственото нешто. Експертите

Струјата ќе оди во плафон до Нова Година, следува поскапување

Струјата ќе оди во плафон до Нова Година, следува поскапување

Не многу одамна граѓаните беа „почастени“ со поскапување на електричната енергија кое предизвика големо незадоволство кај граѓаните по што беа организирани и неколку протести. За следното поскапување за да не се крева револт од страна на граѓаните на кои веќе им е преку глава од товарот кој им се става на грб, Владата предложи да се намали ДДВ-то на

Кафето 54 отсто, гасот 110, маслото 38, горивото 70 проценти… Што поскапе најмногу во светот

Кафето 54 отсто, гасот 110, маслото 38, горивото 70 проценти… Што поскапе најмногу во светот

Во последната година, според податоците на неколку сајтови кои го следат движењето на цените на светските берзи, природниот гас поскапе за 110,9 проценти, нафтата за речиси 70 проценти, алуминиумот за 53,09, калајот за 79,84, памукот за 40 проценти, кафето за 54 проценти, маслото за 37,9 проценти, шеќерот 32 проценти … Остриот скок на побарувачката,