притисни ентер »

Април донесе стабилизација на европскиот автмобилски пазар, Dacia лидер во SUV сегментот
Април донесе стабилизација на европскиот автмобилски пазар, Dacia лидер во SUV сегментот

Април донесе стабилизација на европскиот автмобилски пазар, Dacia лидер во SUV сегментот

Регистрирани се вкупно 1,34 милиони возила – исто како и во април 2018 година, кога пазарот забележа највисоки бројки во последните 10 години. На ниво на година, досегашните податоци за 2019 година покажуваат дека вкупниот пазар е намален за 2,5% или 5,47 милиони регистрирани возила заклучно со април. Продажба по пазари за април 2019 / 2019 јануари

Официјално Renault Arkana – комбинација на СУВ и седан

Официјално Renault Arkana – комбинација на СУВ и седан

Во април годинава во рамките на саемот во Москва беше претставено (неофицијално) продукциската верзија од моделот Arkana на Renault. Сега, по нешто повеќе од еден месец Renault преку официјално соопштение ја објави продукциската верзија на овој модел. Со технички карактеристики на SUV и комфорност на седан, новиот модел Arkana претставува комбинација

Продолжува SUV офанзивата на Renault – претставена новата Arkana

Продолжува SUV офанзивата на Renault – претставена новата Arkana

Засега достапен само на рускиот пазар, францускиот производител го претстави новиот член во својот SUV сегмент покажувајќи ја интенцијата за глобална експанзија во овој сегмент Отсега, SUV семејството на производителот на автомобили од Франција е збогатено со уште еден член – новиот Renault Arkana . Моделот доаѓа во coupe- SUV изедба и засега ќе биде

Renault го претстави новиот Arkana

Renault го претстави новиот Arkana

Засега достапен само на рускиот пазар, францускиот производител го претстави новиот член во својот SUV сегмент Од денес, SUV семејството на францускиот бренд е зголемено со новиот Renault Arkana. Овој модел доаѓа во купе SUV изедба и засега ќе биде ограничен само на рускиот пазар, а се очекува набрзо да се појави и во Кореа, најверојатно под брендот