притисни ентер »

Данчила: Нема да поднесам оставка
Данчила: Нема да поднесам оставка

Данчила: Нема да поднесам оставка

Романскиот премиер Виорика Данчила, по денешното изгласување недоверба на нејзината Влада, изјави дека нема да поднесе оставка како лидер на Социјалдемократската партија(СДП) и нема за што да биде обвинета. – Знаете дека бев избрана на конгрес. Останувам во раководството на СДП, истакна Данчила, откако на заедничката седница на двата дома на парламентот

Виорика Данчила: Нема да поднесам оставка

Виорика Данчила: Нема да поднесам оставка

Романскиот премиер Виорика Данчила, по денешното изгласување недоверба на нејзината влада, изјави дека нема да поднесе оставка како лидер на Социјалдемократската партија(СДП) и нема за што да биде обвинета. – Знаете дека бев избрана на конгрес. Останувам во раководството на СДП – истакна Данчила, откако на заедничката седница на двата дома на парламентот

Виорика Данчила: Нема да поднесам оставка

Виорика Данчила: Нема да поднесам оставка

Романскиот премиер Виорика Данчила, по денешното изгласување недоверба на нејзината влада, изјави дека нема да поднесе оставка како лидер на Социјалдемократската партија(СДП) и нема за што да биде обвинета. – Знаете дека бев избрана на конгрес. Останувам во раководството на СДП, истакна Данчила, откако на заедничката седница на двата дома на парламентот

ИЗГЛАСАНАТА НЕДОВЕРБА НА ВЛАДАТА НЕ ЈА ПОКОЛЕБА: Романската премиерка во заминување останува на чело на нејзината партија

ИЗГЛАСАНАТА НЕДОВЕРБА НА ВЛАДАТА НЕ ЈА ПОКОЛЕБА: Романската премиерка во заминување останува на чело на нејзината партија

На прашањето што ќе направи доколку од неа се побара да направи чекор назад, таа одговори дека „нема намера да отстапи". Романската премиерка Виорика Данчила, по денешното изгласување недоверба на нејзината влада, изјави дека нема да поднесе оставка како лидер на Социјалдемократската партија (СДП) и нема за што да биде обвинета. – Знаете дека бев избрана

Виорика Данчила: Нема да поднесам оставка

Виорика Данчила: Нема да поднесам оставка

Романскиот премиер Виорика Данчила, по денешното изгласување недоверба на нејзината влада, изјави дека нема да поднесе оставка како лидер на Социјалдемократската партија(СДП) и нема за што да биде обвинета. – Знаете дека бев избрана на конгрес. Останувам во раководството на СДП, истакна Данчила, откако на заедничката седница на двата дома на парламентот

Романската премиерка Данчила по изгласаната недоверба на Владата: Нема да поднесам оставка

Романската премиерка Данчила по изгласаната недоверба на Владата: Нема да поднесам оставка

Романската премиерка Виорика Данчила, по денешното изгласување недоверба на нејзината влада, изјави дека нема да поднесе оставка како лидер на Социјалдемократската партија (СДП) и нема за што да биде обвинета. „Знаете дека бев избрана на конгрес. Останувам во раководството на СДП“, истакна Данчила, откако на заедничката седница на двата дома на парламентот

Виорика Данчила нема да поднесе оставка

Виорика Данчила нема да поднесе оставка

Романскиот премиер Виорика Данчила, по денешното изгласување недоверба на нејзината влада, изјави дека нема да поднесе оставка како лидер на Социјалдемократската партија(СДП) и нема за што да биде обвинета. – Знаете дека бев избрана на конгрес. Останувам во раководството на СДП, истакна Данчила, откако на заедничката седница на двата дома на парламентот

Романската премиерка Данчила по изгласаната недоверба на Владата: Нема да поднесам оставка

Романската премиерка Данчила по изгласаната недоверба на Владата: Нема да поднесам оставка

Романската премиерка Виорика Данчила, по денешното изгласување недоверба на нејзината влада, изјави дека нема да поднесе оставка како лидер на Социјалдемократската партија (СДП) и нема за што да биде обвинета. „Знаете дека бев избрана на конгрес. Останувам во раководството на СДП“, истакна Данчила, откако на заедничката седница на двата дома на парламентот

Виорика Данчила: Нема да поднесам оставка

Виорика Данчила: Нема да поднесам оставка

Романскиот премиер Виорика Данчила, по денешното изгласување недоверба на нејзината влада, изјави дека нема да поднесе оставка како лидер на Социјалдемократската партија(СДП) и нема за што да биде обвинета.

Падна романската влада

Падна романската влада

Романските пратеници ја соборија социјалдемократската влада на премиерката Виорика Данчила, отворајќи го патот за формирање преодна влада до парламентарните избори, кон крајот на 2020 година. „Ја запревме Социјалдемократската партија да не и наштети на Романија“, рече Лудовик Орбан, лидер на опозициската Либерална партија, кој го водеше гласањето за