притисни ентер »

Земјата која во 2015 година за првпат слушна странска музика
Земјата која во 2015 година за првпат слушна странска музика

Земјата која во 2015 година за првпат слушна странска музика

Бутан – земја на среќата, магијата и митовите – за време на десетдневниот фестивал кој се одржа во 2015 година за првпат во историјата настапија странски диџеи, улични уметници, забавувачи и поети. Во февруари 2015 година, градскиот плоштад во главниот град Тимпо, стана местото на спој од многувековната традиција и урбаната култура. Годишниот меѓународен

Познати имиња и големо изненадување за отворањето на „Охридско лето“, најави директорката Наташа Поповиќ

Познати имиња и големо изненадување за отворањето на „Охридско лето“, најави директорката Наташа Поповиќ

Најмасовната културна манифестација во земјава, фестивалот „Охридско лето“ годинава доби повеќе пари од Министерството за култура отколку досегашните изданија на Фестивалот. Директорката, Наташа Поповиќ, во интервју за МИА говори за програмата, гостите, сцените на кои ќе се одвивааат програмските активности и одобрените финансиски сретства за годинешното

Наташа Поповиќ: Светска програма и големо изненадување на „Охридско лето“

Наташа Поповиќ: Светска програма и големо изненадување на „Охридско лето“

Средствата во износ од 25 милиони денари добиени од Министерството за култура за годинешното, 59-то издание на Фестивалот „Охридско лето“ секако ќе значат подобра фестивалска програма. Тоа значи познати имиња од уметноста и големо изненадување за свеченото отворање на фестивалот. Директорката на нашата најмасовна и најпозната музичко-сценска манифестација

Наташа Поповиќ: Светска програма и големо изненадување за отворањето на годинешното издание на „Охридско лето“

Наташа Поповиќ: Светска програма и големо изненадување за отворањето на годинешното издание на „Охридско лето“

Средствата во износ од 25 милиони денари добиени од Министерството за култура за годинешното, 59-то издание на Фестивалот „Охридско лето“ секако ќе значат подобра фестивалска програма. Тоа значи познати имиња од уметноста и големо изненадување за свеченото отворање на фестивалот. Директорката на нашата најмасовна и најпозната музичко-сценска манифестација

Поповиќ: Светска програма и големо изненадување за годинешното издание на „Охридско лето“

Поповиќ: Светска програма и големо изненадување за годинешното издание на „Охридско лето“

Средствата во износ од 25 милиони денари добиени од Министерството за култура за годинешното, 59-то издание на Фестивалот „Охридско лето“ секако ќе значат подобра фестивалска програма. Тоа значи познати имиња од уметноста и големо изненадување за свеченото отворање на фестивалот. Директорката на нашата најмасовна и најпозната музичко-сценска манифестација

Наташа Поповиќ: Светска програма и големо изненадување за отворањето на годинешното издание на „Охридско лето“

Наташа Поповиќ: Светска програма и големо изненадување за отворањето на годинешното издание на „Охридско лето“

Средствата во износ од 25 милиони денари добиени од Министерството за култура за годинешното, 59-то издание на Фестивалот „Охридско лето“ секако ќе значат подобра фестивалска програма. Тоа значи познати имиња од уметноста и големо изненадување за свеченото отворање на фестивалот. Директорката на нашата најмасовна и најпозната музичко-сценска манифестација

Наташа Поповиќ: Светска програма и големо изненадување за отворањето на годинешното издание на „Охридско лето“

Наташа Поповиќ: Светска програма и големо изненадување за отворањето на годинешното издание на „Охридско лето“

Средствата во износ од 25 милиони денари добиени од Министерството за култура за годинешното, 59-то издание на Фестивалот „Охридско лето“ секако ќе значат подобра фестивалска програма. Тоа значи познати имиња од уметноста и големо изненадување за свеченото отворање на фестивалот. Директорката на нашата најмасовна и најпозната музичко-сценска манифестација

Наташа Поповиќ: Светска програма и големо изненадување за отворањето на годинешното издание на „Охридско лето“

Наташа Поповиќ: Светска програма и големо изненадување за отворањето на годинешното издание на „Охридско лето“

Средствата во износ од 25 милиони денари добиени од Министерството за култура за годинешното, 59-то издание на Фестивалот „Охридско лето“ секако ќе значат подобра фестивалска програма. Тоа значи познати имиња од уметноста и големо изненадување за свеченото отворање на фестивалот. Директорката на нашата најмасовна и најпозната музичко-сценска манифестација