притисни ентер »

Катица Јанева и денеска се води дека е на работа, уште не е вратена во затворот, вели директорот на „Идризово“ Јовановски

Катица Јанева и денеска се води дека е на работа, уште не е вратена во затворот, вели директорот на „Идризово“ Јовановски

По написите дека осудената Катица Јанева е вратена во затворот „Идризово“ бидејќи Управата за извршување на санкциите спровела контрола и не ја нашле на работа, директорот на затворот Зоран Јовановски вели дека сè уште Управата не испратила известување за тоа. „За осуденото лице за кое прашувате, сè уште немаме добиено некакво известување од Управата

Катица Јанева фатена дека не оди на работа кај нејзиниот син, сè уште не е вратена во „Идризово“

Катица Јанева фатена дека не оди на работа кај нејзиниот син, сè уште не е вратена во „Идризово“

Откако била фатена дека не оди на работа во адвокатската канцеларија на нејзиниот син, поранешната специјална обвинителка Катица Јанева повеќе нема да може да го користи правото на т.н. делумна слобода. Службени лица од Управата за извршување на санкции по добиени информации извршиле увид во канцеларијата и затекнале дека таа е затворена односно нема

Адвокатот и син на Јанева тврди: Целта е друга, таа ги почитува работните обврски

Адвокатот и син на Јанева тврди: Целта е друга, таа ги почитува работните обврски

Адвокатот Лазар Јанев, кој е син и работодавач на Катица Јанева, за „Скопје1“ тврди дека таа како вработена го почитува работните обврски и цело време е во канцеларијата. Според Јанев, Катица ја напушта канцеларијата само доколку во соседните локали да купи за јадење, со оглед дека не користи никаква поволност од КПУ Идризово. „Ги отфрлам во целост

Катица Јанева вратена во Идризово, нема да работи надвор од затворот

Катица Јанева вратена во Идризово, нема да работи надвор од затворот

Поранешната шефица на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) Катица Јанева го загуби правото да работи надвор од затворот „Идризово“, потврди за МИА директорот на Управата за извршување на санкции Александар Пандов. Постапувајќи по службена должност Управата направила проверка за почитувањето на условите за користење на правото за работен ангажман

Катица Јанева не ги почитувала условите за ангажман, го загуби правото да оди од затвор на работа

Катица Јанева не ги почитувала условите за ангажман, го загуби правото да оди од затвор на работа

Катица Јанева – екс шефицата на СЈО го загуби правото да работи надвор од затворот „Идризово“, потврди директорот на Управата за извршување на санкции – Александар Пандов. Управата направила проверка за почитувањето на условите за користење на правото за работен ангажман надвор од затворот, па утврдено е дека Јанева не ги почитувала условите. Таа во

Катица Јанева го загуби правото да работи надвор од „Идризово“, не ги почитувала условите

Катица Јанева го загуби правото да работи надвор од „Идризово“, не ги почитувала условите

Поранешната шефица на Специјалното јавно обвинителство, Катица Јанева го загуби правото да работи надвор од затворот „Идризово“. Од Управата за извршување на санкции, постапувајќи по службена должност, направиле проверка за почитувањето на условите за користење на правото за работен ангажман надвор од затворот. При проверката било утврдено дека Јанева

Не ги почитувала условите за ангажман надвор од „Идризово“ – Јанева го загуби правото да оди на работа од затвор

Не ги почитувала условите за ангажман надвор од „Идризово“ – Јанева го загуби правото да оди на работа од затвор

Поранешната шефица на Специјалното јавно обвинителство (СЈО), Катица Јанева го загуби правото да работи надвор од затворот „Идризово“, потврди директорот на Управата за извршување на санкции Александар Пандов за Телма. Постапувајќи по службена должност, Управата направила проверка за почитувањето на условите за користење на правото за работен ангажман

Мајка ми излезе да купи храна, тврди Лазар Јанев

Мајка ми излезе да купи храна, тврди Лазар Јанев

Адвокатот Лазар Јанев, кој е син и работодавач на Катица Јанева, за „Скопје1“ тврди дека таа како вработена го почитува работните обврски и цело време е во канцеларијата. Според Јанев, Катица ја напушта канцеларијата само доколку во соседните локали да купи за јадење, со оглед дека не користи никаква поволност од КПУ Идризово. „Ги отфлрам во целост

Катица Јанева го загуби правото да работи надвор од затворот „Идризово“

Катица Јанева го загуби правото да работи надвор од затворот „Идризово“

Поранешната шефица на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) Катица Јанева го загуби правото да работи надвор од затворот „Идризово“, потврди за МИА директорот на Управата за извршување на санкции Александар Пандов. Постапувајќи по службена должност Управата направила проверка за почитувањето на условите за користење на правото за работен ангажман