притисни ентер »

Шармантно село во Романија со уникатен дворец како од бајките
Шармантно село во Романија со уникатен дворец како од бајките

Шармантно село во Романија со уникатен дворец како од бајките

Ако ве однесе патот од Темишвар до Брашов или Букурешт, одморете се во живописниот град Кастелул‑де Лут Валеа Занелор и нема да жалите, ветуваме. Неговото име во превод значи замок од глина во долината на самовилите. Станува збор за еко-село и мал замок лоциран во романска долина во познатиот регион Трансилванија, недалеку од реката Порумбац. Откако