притисни ентер »

Навреда, тоа ужасно отсуство на памет и пристојност
Навреда, тоа ужасно отсуство на памет и пристојност

Навреда, тоа ужасно отсуство на памет и пристојност

Што е она кое нашите најдобри медиуми ги поврзува во методолошка смисла со нашите најлоши „националисти“? Света борба. Овде повеќе нема човек, кој евентуално, би напишал текст, овде сите се во филмот на „света мисија“ (или „јавниот ангажман како повик“?). Или се борат за народот, или се борат за државата, или за верата, или за човечките права, или

СТАВ: Навреда, тоа ужасно отсуство на памет и пристојност

СТАВ: Навреда, тоа ужасно отсуство на памет и пристојност

Навреди, бесни, брутални, дури и духовити, се јавуваат како темел на македонскиот журнализам. Уништување, омаловажување, дерење, понижување и етикетирање – се работи за капитални методи на овдешниот јавен говор кои во себе го содржат „духот на времето“. Што е она кое нашите најдобри медиуми ги поврзува во методолошка смисла со нашите најлоши „националисти“