притисни ентер »

Седум светски палати со богата историја кои се најголема атракција за туристите

Седум светски палати со богата историја кои се најголема атракција за туристите

Платите се секогаш популарна туристичка атракција, а „Дејли паспорт“ издвои седум највпечатливи палати, од Шпанија до Сеул и Индија до Истанбул, кои туристите најмногу ги посетуваат. Версајската палата беше познатата резиденција на француските владетели,  Луј XVI и Марија Антоанета. Версај го започнал животот во 1623 година како скромна ловечка куќа