притисни ентер »

Есенско чистење на Општина Гази Баба
Есенско чистење на Општина Гази Баба

Есенско чистење на Општина Гази Баба

Во рамките на акцијата се спроведува рачно и машинско миење и метење на булеварите и улиците, како и отстранување на дивите депонии. Градоначалникот на Општината Гази Баба, Борис Георгиевски и помошник -директорот на ЈП „Комунална хигиена" – Скопје, Етула Амети учествуваа на екопредавањето во ООУ „Стив Наумов", каде учениците беа информирани за штетноста

Во општината Гази Баба се прави хигиенска генералка

Во општината Гази Баба се прави хигиенска генералка

Со 30 работници на терен, две автоцистерни, три специјални комунални возила – патарки и две електрични метларки, ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денеска генерално ја чисти општината Гази Баба. Во рамките на акцијата се спроведува рачно и машинско миење и метење на булеварите и улиците, како и отстранување на дивите депонии. Градоначалникот на општината

Генерално чистење на општина Гази Баба

Генерално чистење на општина Гази Баба

Со 30 работници на терен, две автоцистерни, три специјални комунални возила – патарки и две електрични метларки, јавното претпријатие „Комунална хигиена“ денеска генерално ја чистеше општината Гази Баба. Во рамките на акцијата се спроведуваше рачно и машинско миење и метење на булеварите и улиците, како и отстранување на дивите депонии. Градоначалникот

Есенско чистење во Гази Баба

Есенско чистење во Гази Баба

Со 30 работници на терен, две автоцистерни, три специјални комунални возила – патарки и две електрични метларки, ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денеска генерално ја чисти општината Гази Баба. Во рамките на акцијата се спроведува рачно и машинско миење и метење на булеварите и улиците, како и отстранување на дивите депонии. Градоначалникот на општината

Есенско чистење во Гази Баба

Есенско чистење во Гази Баба

Со 30 работници на терен, две автоцистерни, три специјални комунални возила – патарки и две електрични метларки, ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денеска генерално ја чисти општината Гази Баба. Во рамките на акцијата се спроведува рачно и машинско миење и метење на булеварите и улиците, како и отстранување на дивите депонии. Градоначалникот на општината

Есенско чистење на Општина Гази Баба

Есенско чистење на Општина Гази Баба

Со 30 работници на терен, две автоцистерни, три специјални комунални возила – патарки и две електрични метларки, ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денеска генерално ја чисти општината Гази Баба. Во рамките на акцијата се спроведува рачно и машинско миење и метење на булеварите и улиците, како и отстранување на дивите депонии. Градоначалникот на општината

Есенско чистење на Општина Гази Баба

Есенско чистење на Општина Гази Баба

Со 30 работници на терен, две автоцистерни, три специјални комунални возила – патарки и две електрични метларки, ЈП „Комунална хигиена“ - Скопје денеска ја чисти Општината Гази Баба.

Аеродром реализира есенска акција за чистење на улиците

Аеродром реализира есенска акција за чистење на улиците

Општината Аеродром реализира есенска акција во која се чистат улиците во сите населби на целата општинска територија. Изминативе денови рачно и машински се чистеше на улицата Ѓорги Капчев, како и на сервисните улици во Стар Аеродром, Реонски центар и Мичурин. Општинските комунални служби континуирано работат на расчистување на локалните улици од отпад,

Се чистат диви депонии и училишни дворови во Ѓорче Петров

Се чистат диви депонии и училишни дворови во Ѓорче Петров

Екипи на јавното претпријатие „Комунална хигиена“ започнаа акција за генерално чистење на општината Ѓорче Петров. Комуналните екипи вчера расчистуваа неколку големи диви депонии лоцирани на двете страни од улицата Шарпланинска. Истовремено се спроведува рачно и машинско миење и метење на улиците, се чистат и училишните дворови, со што ќе се придонесе

Акција на Комунална за чистење на Ѓорче

Акција на Комунална за чистење на Ѓорче

ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денеска започна акција за генерално чистење на општината Ѓорче Петров. Екипите на Претпријатието вршат расчистување на неколку големи диви депонии лоцирани на двете страни од улицата Шарпланинска, а истовремено се спроведува рачно и машинско миење и метење на улиците. Во рамките на своите есенски акции, ЈП „Комунална хигиена“