притисни ентер »

Грција ја осудува турската операција во Сирија
Грција ја осудува турската операција во Сирија

Грција ја осудува турската операција во Сирија

Грција целосно се согласува со позицијата на Европската унија, ја осудува новата еднострана воена акција на Турција на територија на суверена држава и ја повикува веднаш да стави крај на воените операции во североисточна Сирија, соопштуваат од Министерството за надворешни работи на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. Од грчкото МНР велат дека

Грција ја осудува турската операција во Сирија

Грција ја осудува турската операција во Сирија

Грција целосно се согласува со позицијата на Европската унија, ја осудува новата еднострана воена акција на Турција на територија на суверена држава и ја повикува веднаш да стави крај на воените операции во североисточна Сирија, соопштуваат од Министерството за надворешни работи на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. Од грчкото МНР велат дека

Грција ја осуди турската операција во Сирија

Грција ја осуди турската операција во Сирија

Грција целосно се согласува со позицијата на Европската унија, ја осудува новата еднострана воена акција на Турција на територија на суверена држава и ја повикува веднаш да стави крај на воените операции во североисточна Сирија, соопштуваат од Министерството за надворешни работи на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. Од грчкото МНР велат дека

Грција со повик до Турција

Грција со повик до Турција

Грција со повик до Турција Грција целосно се согласува со позицијата на Европската унија, ја осудува новата еднострана воена акција на Турција на територија на суверена држава и ја повикува веднаш да стави крај на воените операции во североисточна Сирија, соопштуваат од Министерството за надворешни работи на Грција, јави дописничката на МИА од Атина

Грција: Турската операција во Сирија ја поткопува стабилноста во регионот

Грција: Турската операција во Сирија ја поткопува стабилноста во регионот

Од грчкото МНР велат дека операциите што го прекршуваат меѓународното право, “ја поткопуваат стабилноста во регионот и ги стават во опасност напорите на ОН за решение”, но и дека префрлањето на населението и насилната промена на демографските факти се директно кршење на меѓународното право. Грција целосно се согласува со позицијата на Европската унија,

Грција ја осудува турската операција во Сирија

Грција ја осудува турската операција во Сирија

Грција целосно се согласува со позицијата на Европската унија, ја осудува новата еднострана воена акција на Турција на територија на суверена држава и ја повикува веднаш да стави крај на воените операции во североисточна Сирија, соопштуваат од Министерството за надворешни работи на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. Од грчкото МНР велат дека

Грчка осуда на турските воени операции во Сирија

Грчка осуда на турските воени операции во Сирија

Грција целосно се согласува со позицијата на Европската унија и ја осуди новата еднострана воена акција на Турција на територија на суверена држава и ја повикува веднаш да стави крај на воените операции во североисточна Сирија, соопштија од Министерството за надворешни работи на Грција. Од грчкото МНР велат дека операциите што го прекршуваат меѓународното

Грција ја осудува турската операција во Сирија

Грција ја осудува турската операција во Сирија

Грција целосно се согласува со позицијата на Европската унија, ја осудува новата еднострана воена акција на Турција на територија на суверена држава и ја повикува веднаш да стави крај на воените операции во североисточна Сирија, соопштуваат од Министерството за надворешни работи на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. Од грчкото МНР велат дека

Израел ја осуди турската „инвазија“ во северна Сирија

Израел ја осуди турската „инвазија“ во северна Сирија

Израел остро ја осуди воената операција на Турција во северна Сирија против териториите контролирани од Курдите во земјата и ја предупреди Анкара да не извршува „етничко чистење“ против курдскиот народ. – Израел остро ја осудува турската инвазија врз курдските региони во Сирија и предупредува против етничкото чистење на Курдите од страна на Турција

Грција ја осудува турската операција во Сирија

Грција ја осудува турската операција во Сирија

Грција целосно се согласува со позицијата на Европската унија, ја осудува новата еднострана воена акција на Турција на територија на суверена држава и ја повикува веднаш да стави крај на воените операции во североисточна Сирија, соопштуваат од Министерството за надворешни работи на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. Од грчкото МНР велат дека