притисни ентер »

Министерството за правда скори предлог-измени на Законот за Судски совет

Министерството за правда скори предлог-измени на Законот за Судски совет

Министерството за правда подготви измени на Законот за Судски совет, кои се направени согласно препораките што ги даде Оценската мисија на Европската Унија (ЕУ). Информацијата дека се скроени предлозите за законски измени доаѓа во период кога во Северна Македонија се очекува преземање на извршната власт од досегашната опозиција, која, пак, најавува

МП: Работната група ги изготви предлог измените на Законот за Судски совет, врз основа на насоките на Оценската мисија на ЕУ

МП: Работната група ги изготви предлог измените на Законот за Судски совет, врз основа на насоките на Оценската мисија на ЕУ

Фото: Маја Јаневска-Илиева Министерството за правда информира дека Работната група ги изготви предлог измените на Законот за Судски совет, врз основа на насоките на Оценската мисија на ЕУ, а кои се однесуваат на „индивидуалната дисциплинска одговорност на членовите на Советот со посебен фокус на дефинирање на причините поради кои може да се иницира

МП: Работната група ги изготви предлог измените на Законот за Судски совет, врз основа на насоките на Оценската мисија на ЕУ

МП: Работната група ги изготви предлог измените на Законот за Судски совет, врз основа на насоките на Оценската мисија на ЕУ

Министерството за правда информира дека Работната група ги изготви предлог измените на Законот за Судски совет, врз основа на насоките на Оценската мисија на ЕУ, а кои се однесуваат на „индивидуалната дисциплинска одговорност на членовите на Советот со посебен фокус на дефинирање на причините поради кои може да се иницира постпаката, органот/телата

МП: Работната група ги изготви предлог измените на Законот за Судски совет, врз основа на насоките на Оценската мисија на ЕУ

МП: Работната група ги изготви предлог измените на Законот за Судски совет, врз основа на насоките на Оценската мисија на ЕУ

Министерството за правда информира дека Работната група ги изготви предлог измените на Законот за Судски совет, врз основа на насоките на Оценската мисија на ЕУ, а кои се однесуваат на „индивидуалната дисциплинска одговорност на членовите на Советот со посебен фокус на дефинирање на причините поради кои може да се иницира постпаката, органот/телата

Министерството за правда го брани Судскиот совет од најавениот упад на ВМРО-ДПМНЕ

Министерството за правда го брани Судскиот совет од најавениот упад на ВМРО-ДПМНЕ

Министерството за правда по најавите од ВМРО-ДПМНЕ дека сака да ги распушти Судскиот совет и Советот на јавни обвинители објави информација што се содржат препораките на Оценската мисија на ЕУ и што ќе значат тие за независноста на судството, практично отворајќи „фронт“ со новата влада што се најавува околу реформите во судството. Во информацијата

Министерството за правда најави промени за Судскиот совет: Да се зголеми судискиот стаж од шест на 15 години, работното искуство од 15 на 20 години…

Министерството за правда најави промени за Судскиот совет: Да се зголеми судискиот стаж од шест на 15 години, работното искуство од 15 на 20 години…

Во досегашното спроведување на Законот за Судскиот совет на Република Северна Македонија беа лоцирани одредени недостатоци, за чие што надминување од страна на Оценската мисија на Европската Унија беа дадени конкретни предлози. Министерот за правда формираше Работна група за изготвување на Закон за изменување и дополнување на Законот за Судскиот совет

Министерството за правда најави промени за Судскиот совет: Да се зголеми судискиот стаж од шест на 15 години

Министерството за правда најави промени за Судскиот совет: Да се зголеми судискиот стаж од шест на 15 години

Министерството за правда најави промени за Судскиот совет, што претставува имплементирање на препоракатите од Оценската мисија. Во досегашното спроведување на Законот за Судскиот совет беа лоцирани одредени недостатоци, за чие што надминување од страна на Оценската мисија на Европската Унија беа дадени конкретни предлози. Министерот за правда формираше

Имплементирање на препоракатите од Оценската мисија за Судскиот совет

Имплементирање на препоракатите од Оценската мисија за Судскиот совет

Во досегашното спроведување на Законот за Судскиот совет на Република Северна Македонија беа лоцирани одредени недостатоци, за чие што надминување од страна на Оценската мисија на Европската Унија беа дадени конкретни предлози. Министерот за правда формираше Работна група за изготвување на Закон за изменување и дополнување на Законот за Судскиот совет

Имплементирање на препоракатите од Оценската мисија за Судскиот совет

Имплементирање на препоракатите од Оценската мисија за Судскиот совет

Во досегашното спроведување на Законот за Судскиот совет на Република Северна Македонија беа лоцирани одредени недостатоци, за чие што надминување од страна на Оценската мисија на Европската Унија беа дадени конкретни предлози. Министерот за правда формираше Работна група за изготвување на Закон за изменување и дополнување на Законот за Судскиот совет