притисни ентер »

Едноставна навика на родителите може да влијае на самодовербата на децата
Едноставна навика на родителите може да влијае на самодовербата на децата

Едноставна навика на родителите може да влијае на самодовербата на децата

П овеќето родители сакаат да воспитаат среќни и сигурни деца. Меѓутоа, понекогаш тие ненамерно негативно влијаат на развојот на нивната самодоверба, но и самопочит. Освен тоа, со оглед на мноштвото достапни совети, родителите можат да се изгубат во тоа што да прават или да не прават. Детскиот психолог и едукатор за родители, Џејми Блох, споделува едноставна

Едноставна навика на родителите која може да влијае на самодовербата на децата

Едноставна навика на родителите која може да влијае на самодовербата на децата

28 Повеќето родители сакаат да одгледуваат среќни и сигурни деца. Меѓутоа, понекогаш тие ненамерно негативно влијаат на развојот на нивната самодоверба и самопочит. Плус, со изобилството на достапни совети, родителите можат да се изгубат во тоа што да прават или да не прават. За среќа, детскиот психолог и едукатор за родители, Џејми Блох, сподели едноставна