притисни ентер »

Холандски научници развиваат безболна ласерска вакцина
Холандски научници развиваат безболна ласерска вакцина

Холандски научници развиваат безболна ласерска вакцина

Холандските научници работат на развојот на ласерска технологија којашто би можела да резултира со „речиси безболно“ инјектирање на вакцините без игли, а својот досегашен успех го сметаат напредок кој на некои пациенти ќе им го ублажи стравот од иглите и ќе придонесе за поголем број вакцинирани. Уредот кој потсетува на „пиштол со меурчиња“ користи

Холандски научници развиваат безболна ласерска вакцина

Холандски научници развиваат безболна ласерска вакцина

Холандските научници работат на развојот на ласерска технологија којашто би можела да резултира со „речиси безболно“ инјектирање на вакцините без игли, а својот досегашен успех го сметаат напредок кој на некои пациенти ќе им го ублажи стравот од иглите и ќе придонесе за поголем број вакцинирани. Уредот кој потсетува на „пиштол со меурчиња“ користи

Холандски научници развиваат безболна ласерска вакцина

Холандски научници развиваат безболна ласерска вакцина

Холандските научници работат на развојот на ласерска технологија којашто би можела да резултира со „речиси безболно“ инјектирање на вакцините без игли, а својот досегашен успех го сметаат напредок кој на… Текстот Холандски научници развиваат безболна ласерска вакцина (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Холандски научници развиваат безболна ласерска

ВИДЕО| Холанѓаните развиваат ласерска, речиси безбoлна инјекција без игла

ВИДЕО| Холанѓаните развиваат ласерска, речиси безбoлна инјекција без игла

Холандските научници работат на развојот на ласерска технологија којашто би можела да резултира со „речиси безболно“ инјектирање на вакцините без игли, а својот досегашен успех го сметаат напредок кој на некои пациенти ќе им го ублажи стравот од иглите и ќе придонесе за поголем број вакцинирани. Уредот кој потсетува на „пиштол со меурчиња“ користи

Научници развиваат безболна ласерска вакцина

Научници развиваат безболна ласерска вакцина

Холандски научници работат на развој на ласерска технологија што може да резултира со речиси безболно примање на вакцина без игла, а својот досегашен успех го гледаат како напредок што ќе го ублажи стравот од игли кај некои пациенти и ќе придонесе за поголем број вакцинирани луѓе. Уредот користи ласер што турка мали капки низ надворешниот слој на кожата,