притисни ентер »

Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?!
Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?!

Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?!

Со помош на литиум-јонски батерии, мали, компактни електрични авиони како Х-57 можат да летаат, но кога станува збор за големите авиони тука веќе има проблем … На развој на авиони со електричен погон работат бројни инженери и техничари во различни делови на светот. Airbus на тоа поле работи под името Е-Fan. Rolls-Royce, најпознат по млазните мотори,

Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?!

Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?!

Со помош на литиум-јонски батерии, мали, компактни електрични авиони како Х-57 можат да летаат, но кога станува збор за големите авиони тука веќе има проблем … На развој на авиони со електричен погон работат бројни инженери и техничари во различни делови на светот. Airbus на тоа поле работи под името Е-Fan. Rolls-Royce, најпознат по млазните мотори,

Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?!

Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?!

Со помош на литиум-јонски батерии, мали, компактни електрични авиони како Х-57 можат да летаат, но кога станува збор за големите авиони тука веќе има проблем … На развој на авиони… Текстот Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?! е превземен од USB.mk . The post Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?! appeared

Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?!

Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?!

На развој на авиони со електричен погон работат бројни инженери и техничари во различни делови на светот. Airbus на тоа поле работи под името Е-Fan. Rolls-Royce, најпознат по млазните мотори, го гради својот Spirit of Innovation, додека Honda го развива својот еVTOL, кој може да полета вертикално. Не мирува ниту NASA, американската вселенска агенција