притисни ентер »

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во Милано
Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во Милано

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во Милано

Македонскиот скулптор Жарко Башески ќе претстави две свои дела на интернационалната концептуална изложба која ќе се одржи во Кралската палата во Милано под насловот “Corpus Domini: Dal corpo glorioso alle rovine dell’anima“, со потпис на реномираната италијанска кураторка, Франческа Алфано Миљети. Изложбата, која за публиката ќе се отвори на 27 октомври

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во миланскиот Palazzo Reale

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во миланскиот Palazzo Reale

Македонскиот скулптор Жарко Башески ќе претстави две свои дела на интернационалната концептуална изложба која ќе се одржи во Кралската палата во Милано под насловот “Corpus Domini: Dal corpo glorioso alle rovine dell’anima“, со потпис на реномираната италијанска кураторка, Франческа Алфано Миљети. Изложбата, која за публиката ќе се отвори на 27 октомври

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во миланскиот Palazzo Reale

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во миланскиот Palazzo Reale

Македонскиот скулптор Жарко Башески ќе претстави две свои дела на интернационалната концептуална изложба која ќе се одржи во Кралската палата во Милано под насловот “Corpus Domini: Dal corpo glorioso alle rovine dell’anima“, со потпис на реномираната италијанска кураторка, Франческа Алфано Миљети. Изложбата, која за публиката ќе се отвори на 27 октомври

Дела на македонскиот скулптор Жарко Башески на изложба во Кралската палата во Милано

Дела на македонскиот скулптор Жарко Башески на изложба во Кралската палата во Милано

Македонскиот скулптор Жарко Башески ќе претстави две свои дела на интернационалната концептуална изложба која ќе се одржи во Кралската палата во Милано под насловот “Corpus Domini: Dal corpo glorioso alle rovine dell’anima“, со потпис на реномираната италијанска кураторка, Франческа Алфано Миљети. Македонскиот скулптор Жарко Башески ќе претстави две

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во миланската Кралска палата

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во миланската Кралска палата

Македонскиот скулптор Жарко Башески ќе претстави две свои дела на меѓународната концептуална изложба што ќе се одржи во Кралската палата во Милано, под насловот „Тело Господово: Од глорифицираното тело до урнатините на душата “, како постаква на реномираната италијанска кураторка Франческа Алфано Миљети. Изложбата, која за публиката ќе биде отворена

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во миланскиот Palazzo Reale

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во миланскиот Palazzo Reale

Македонскиот скулптор Жарко Башески ќе претстави две свои дела на интернационалната концептуална изложба која ќе се одржи во Кралската палата во Милано под насловот “Corpus Domini: Dal corpo glorioso alle rovine dell’anima“, со потпис на реномираната италијанска кураторка, Франческа Алфано Миљети. Изложбата, која за публиката ќе се отвори на 27 октомври

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во миланската Кралска палата

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во миланската Кралска палата

Македонскиот скулптор Жарко Башески ќе претстави две свои дела на меѓународната концептуална изложба што ќе се одржи во Кралската палата во Милано, под насловот „Тело Господово: Од глорифицираното тело до урнатините на душата “, како постаква на реномираната италијанска кураторка Франческа Алфано Миљети. Изложбата, која за публиката ќе биде отворена

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во миланскиот Palazzo Reale

Скулпторот Жарко Башески ќе изложува во миланскиот Palazzo Reale

Македонскиот скулптор Жарко Башески ќе претстави две свои дела на интернационалната концептуална изложба која ќе се одржи во Кралската палата во Милано под насловот “Corpus Domini: Dal corpo glorioso alle rovine dell’anima“, со потпис на реномираната италијанска кураторка, Франческа Алфано Миљети. Изложбата, која за публиката ќе се отвори на 27 октомври

Скулпторот Жарко Башески со две дела ќе се претстави на изложба во Кралската палата во Милано

Скулпторот Жарко Башески со две дела ќе се претстави на изложба во Кралската палата во Милано

Македонскиот скулптор Жарко Башески ќе претстави две свои дела на интернационалната концептуална изложба која ќе се одржи во Кралската палата во Милано под насловот “Corpus Domini: Dal corpo glorioso alle rovine dell’anima“, со потпис на реномираната италијанска кураторка, Франческа Алфано Миљети. Изложбата, која за публиката ќе се отвори на 27 октомври