притисни ентер »

Емотивното богатство на Корубин изложено во Чифте амам
Емотивното богатство на Корубин изложено во Чифте амам

Емотивното богатство на Корубин изложено во Чифте амам

Трпеливо и со голема возбуда, публиката синоќа стоеше во редици пред Чифте амам, на отворањето на изложбата на Рубенс Корубин, еден од најреномираните македонски сликари. Корубин со изложбата „Ателје – радоста на сликањето“ прослави два јубилеја, 70. роденден и 45 години од дипломирањето на Ликовната академија во Белград. Огромен број уметници, професори

Рубенс Корубин: Сликарски великан на емоциите со своја јубилејна изложба

Рубенс Корубин: Сликарски великан на емоциите со своја јубилејна изложба

Големиот македонски сликарски мајстор, Рубенс Корубин, академски уметник на врвот на македонското современо сликарство, со неверојатен осет за емоција и деликатна визија, ја претстави својата јубилејна изложба во „Чивте амам“ насловена како „Ателје, радоста на сликањето“. Преку ова, тој одбележува и 70 години живот и 45 години од дипломирањето на Ликовната

Рубен Корубин: сликарски великан на емоциите со своја јубилејна изложба

Рубен Корубин: сликарски великан на емоциите со своја јубилејна изложба

Големиот македонски сликарски мајстор, Рубенс Корубин, академски уметник на врвот на македонското современо сликарство, со неверојатен осет за емоција и деликатна визија, ја претстави својата јубилејна изложба во „Чивте амам“ насловена како „Ателје, радоста на сликањето“. Преку ова, тој одбележува и 70 години живот и 45 години од дипломирањето на Ликовната

Рубенс Корубин: сликарски великан на емоциите со своја јубилејна изложба

Рубенс Корубин: сликарски великан на емоциите со своја јубилејна изложба

Големиот македонски сликарски мајстор, Рубенс Корубин, академски уметник на врвот на македонското современо сликарство, со неверојатен осет за емоција и деликатна визија, ја претстави својата јубилејна изложба во „Чивте амам“ насловена како „Ателје, радоста на сликањето“. Преку ова, тој одбележува и 70 години живот и 45 години од дипломирањето на Ликовната

Отворена изложбата „Ателје – радоста на сликањето“ на Рубенс Корубин

Отворена изложбата „Ателје – радоста на сликањето“ на Рубенс Корубин

Во присуство на многубројни гости и љубители на уметноста, синоќа во Националната галерија, објект Чифте Амам, беше отворена изложбата „Ателје – радоста на сликањето“ со која реномираниот сликар Рубенс Корубин синоќа, , одбележа два значајни јубилеја, 70 години живот и 45 години од дипломирањето на ликовната академија во Белград. Пред присутните се

Отворена изложбата на Рубенс Корубин „Ателје – радоста на сликањето“

Отворена изложбата на Рубенс Корубин „Ателје – радоста на сликањето“

Во присуство на многубројни гости и љубители на уметноста, синоќа во Националната галерија, објект Чифте Амам, беше отворена изложбата „Ателје – радоста на сликањето“ со која реномираниот сликар Рубенс Корубин синоќа, одбележа два значајни јубилеја, 70 години живот и 45 години од дипломирањето на ликовната академија во Белград. Во присуство на многубројни

Каролина кај свекорот на изложба

Каролина кај свекорот на изложба

Поп-ѕвездата Каролина Гочева вчеравечаер беше на отворањето на изложбата на Рубенс Корубин, која беше во Чивте амам.  Таа се пофали дека свекорот има изложба откако сподели и видео на Инстаграм. Рубенс Корубин, такото не нејзиниот сопруг Михаил,  е еден од нашите најреномирани уметници. Со изложбата „Ателје – радоста на сликањето“ тој прослави два

Каролина кај свекорот на изложба

Каролина кај свекорот на изложба

Поп-ѕвездата Каролина Гочева, вчеравечаер беше на изложбата на Рубенс Корубин, која беше во „Чивте амам“.  Таа се пофали дека свекорот има изложба откако сподели и видео на Инстаграм. Рубенс Корубин , такото не нејзиниот сопруг Михаил,  зад себе има повеќе самостојни и групни изложби, како во земјата, така и во странство. Самостојно изложувал во Скопје,

Отворена изложбата „Ателје – радоста на сликањето“ на Рубенс Корубин

Отворена изложбата „Ателје – радоста на сликањето“ на Рубенс Корубин

Во присуство на многубројни гости и љубители на уметноста, синоќа во Националната галерија, објект Чифте Амам, беше отворена изложбата „Ателје – радоста на сликањето“ со која реномираниот сликар Рубенс Корубин синоќа, , одбележа два значајни јубилеја, 70 години живот и 45 години од дипломирањето на ликовната академија во Белград. Пред присутните се

Отворена изложбата „Ателје – радоста на сликањето" на Рубенс Корубин

Отворена изложбата „Ателје – радоста на сликањето" на Рубенс Корубин

Изложба  со која реномираниот сликар Рубенс Корубин синоќа, одбележа два значајни јубилеја, 70 години живот и 45 години од дипломирањето на ликовната академија во Белград. Пред присутните се обрати министерот за култура Хусни Исмаили кој истакна дека Корубин со својот исклучителен и уникатен ликовен израз остави печат во македонската современа ликовна