притисни ентер »

Коронавирусот ги откажа Божиќните пазари и ја лиши Европа од омилената традиција
Коронавирусот ги откажа Божиќните пазари и ја лиши Европа од омилената традиција

Коронавирусот ги откажа Божиќните пазари и ја лиши Европа од омилената традиција

Европските плоштади во овој дел од годината вообичаено треба да се полни со тезги и луѓе кои уживаат во греано вино, колбаси и други деликатеси, но тие сега се пусти. Нирнберг и Дортмунд оваа година не поставија тезги на централните плоштади (Фото: АП) Божиќните пазари и саеми, омилена традиција во Германија и во околните земји, се придружија на долгата

Коронавирусот ги откажа Божиќните пазари и ја лиши Европа од омилената традиција

Коронавирусот ги откажа Божиќните пазари и ја лиши Европа од омилената традиција

Европските плоштади во овој дел од годината вообичаено треба да се полни со тезги и луѓе кои уживаат во греано вино, колбаси и други деликатеси, но тие сега се пусти. Нирнберг и Дортмунд оваа година не поставија тезги на централните плоштади (Фото: АП) Божиќните пазари и саеми, омилена традиција во Германија и во околните земји, се придружија на долгата