притисни ентер »

ЦИВИЛ на Светскиот ден на децата: Конвенцијата за правата на детето мора да биде минимална основа, а не недостижен сон, СТОП за убивањето деца во војна
ЦИВИЛ на Светскиот ден на децата: Конвенцијата за правата на детето мора да биде минимална основа, а не недостижен сон, СТОП за убивањето деца во војна

ЦИВИЛ на Светскиот ден на децата: Конвенцијата за правата на детето мора да биде минимална основа, а не недостижен сон, СТОП за убивањето деца во војна

Вести Македонија Економија Хроника Балкан Свет Скопје Култура Спорт Магазин Menu Вести Македонија Економија Хроника Балкан Свет Скопје Култура Спорт Магазин Search Search Search Search Close this search box. Вести Македонија Економија Хроника Балкан Свет Скопје Култура Спорт Магазин Menu Вести Македонија Економија Хроника Балкан Свет Скопје Култура

Децата го презедоа Собранието, Џафери жали што возрасните за нив не обезбедија безбеден свет

Децата го презедоа Собранието, Џафери жали што возрасните за нив не обезбедија безбеден свет

Драги деца, жалам што како возрасни не успеавме да изградиме побезбеден свет за вас. Свет каде ниту едно дете нема да биде лишено од семејната топлина, од мирниот сон во својот дом и од топол оброк, отворени училишни врати и квалитетна здравствена нега, кога ќе е потребна. Вие сте наша одговорност, наша совест и тоа што го правиме, она на што ве учиме

„Децата го преземаат Собранието“ по повод Светскиот ден на детето

„Децата го преземаат Собранието“ по повод Светскиот ден на детето

На Светскиот ден на детето, УНИЦЕФ и Собранието на Северна Македонија организираа настан насловен “Децата го преземаат Собранието“ на кој децата и младите пред народните избраници ги претставија своите најгорливи прашања, потреби и гледишта. Над 50 деца и млади на возраст од 14 до 19 години од целата земја го презедоа водењето на собраниската седница

„ДЕЦАТА ГО ПРЕЗЕМААТ СОБРАНИЕТО“ Џафери жали што како возрасни не успеале да изградат побезбеден свет за децата

„ДЕЦАТА ГО ПРЕЗЕМААТ СОБРАНИЕТО“ Џафери жали што како возрасни не успеале да изградат побезбеден свет за децата

На Светскиот ден на детето, УНИЦЕФ и Собранието на Северна Македонија организираа настан насловен „Децата го преземаат Собранието“ на кој децата и младите пред народните избраници ги претставија своите најгорливи прашања, потреби и гледишта. Над 50 деца и млади на возраст од 14 до 19 години од целата земја го презедоа водењето на собраниската седница

Децата го преземаат Собранието – настан на високо ниво по повод Светскиот ден на детето

Децата го преземаат Собранието – настан на високо ниво по повод Светскиот ден на детето

реклама На Светскиот ден на детето, УНИЦЕФ и Собранието на Северна Македонија организираа настан насловен “Децата го преземаат Собранието“ на кој децата и младите пред народните избраници ги претставија своите најгорливи прашања, потреби и гледишта. Над 50 деца и млади на возраст од 14 до 19 години од целата земја го презедоа водењето на собраниската

Џафери: Жалам што како возрасни не успеавме да изградиме побезбеден свет за децата

Џафери: Жалам што како возрасни не успеавме да изградиме побезбеден свет за децата

Џафери: Жалам што како возрасни не успеавме да изградиме побезбеден свет за децата З.Д Пред 3 минути Талат Џафери - претседател на собрание / Фото: „Слободен печат“ - Драган Митрески Драги деца, жалам што како возрасни не успеавме да изградиме побезбеден свет за децата. Свет каде ниту едно дете нема да биде лишено од семејната топлина, од мирниот сон

Џафери: Жалам што како возрасни не успеавме да изградиме побезбеден свет за децата

Џафери: Жалам што како возрасни не успеавме да изградиме побезбеден свет за децата

Драги деца, жалам што како возрасни не успеавме да изградиме побезбеден свет за децата. Свет каде ниту едно дете нема да биде лишено од семејната топлина, од мирниот сон во својот дом и од топол оброк, отворени училишни врати и квалитетна здравствена нега, кога ќе е потребна. Вие сте наша одговорност, наша совест и тоа што го правиме, она на што ве

„Децата го презедоа собранието“ на Светскиот ден на детето

„Децата го презедоа собранието“ на Светскиот ден на детето

Тие говореа за најактуелните прашања и потреби со кои се сочуваат, а пратениците ги слушаа. На дневен ред беа ставени, а потоа и едногласно изгласани од децата пратеници состојбите во образованието, менталното здравје кај децата и младите како и нивното учество во креирање на политики. - Ние денеска како деца пратеници ќе кажуваме некои младински реформи

„Децата го преземаат Собранието“ по повод Светскиот ден на детето

„Децата го преземаат Собранието“ по повод Светскиот ден на детето

На Светскиот ден на детето, УНИЦЕФ и Собранието на Северна Македонија организираа настан насловен “Децата го преземаат Собранието“ на кој децата и младите пред народните избраници ги претставија своите најгорливи прашања, потреби и гледишта. Над 50 деца и млади на возраст од 14 до 19 години од целата земја го презедоа водењето на собраниската седница

Децата во улога на пратеници- тие говореа, а пратениците слушаа што најмногу ги засега младите

Децата во улога на пратеници- тие говореа, а пратениците слушаа што најмногу ги засега младите

Децата во улога на пратеници- тие говореа, а пратениците слушаа што најмногу ги засега младите Кристина Ивановска Пред 2 минути Фото: Собрание на РСМ По повод 20 ноември – Светскиот ден на детето, во Големата купола на Собранието, децата денеска ја преземаа улогата на пратениците и говореа на теми што тие ги избраа како најважни. Меѓу нив беа прашањето