притисни ентер »

Јавен парк во кој не можете да „влезете“ без нуркачка маска и перка
Јавен парк во кој не можете да „влезете“ без нуркачка маска и перка

Јавен парк во кој не можете да „влезете“ без нуркачка маска и перка

Во Флорида наскоро ќе започнат со изградба на подводен јавен парк наречен ReefLine, кој ќе се протега на дури 11,2 километри во водите околу плажата Мајами. Идејата за подводниот парк е идеја на аргентинската уметничка Химена Каминос, која сакаше да ги посочи проблемите поврзани со климатските промени, топењето на ледените капаци, уништувањето на флората