притисни ентер »

Објавен проспектот за првата емисија на зелени обврзници, аукцијата на 3 октомври
Објавен проспектот за првата емисија на зелени обврзници, аукцијата на 3 октомври

Објавен проспектот за првата емисија на зелени обврзници, аукцијата на 3 октомври

Првата емисија на зелената обврзница е во износ од 10 милиони евра, а аукцијата ќе се одржи на 3 октомври годинава. Граѓаните и правните лица кои се заинтересирани да учествуваат на аукцијата може да поднесат барање за учество преку банките. Зелената обврзница нуди каматна стапка од 4,75 проценти годишно. Обврзници од оваа емисија се со рок на доспевање

Објавен проспектот за првата емисија на зелени обврзници, аукцијата на 3 октомври

Објавен проспектот за првата емисија на зелени обврзници, аукцијата на 3 октомври

Првата емисија на зелената обврзница е во износ од 10 милиони евра, а аукцијата ќе се одржи на 3 октомври годинава. Граѓаните и правните лица кои се заинтересирани да учествуваат на аукцијата може да поднесат барање за учество преку банките. Зелената обврзница нуди каматна стапка од 4,75 проценти годишно. Обврзници од оваа емисија се со рок на доспевање

НОВ ФИНАНСИСКИ ИНСТРУМЕНТ НА ПАЗАРОТ: Зелени обврзници за инвестициски проекти, еве колкава ќе биде каматата

НОВ ФИНАНСИСКИ ИНСТРУМЕНТ НА ПАЗАРОТ: Зелени обврзници за инвестициски проекти, еве колкава ќе биде каматата

Добивај вести на Viber Министерството за финансии денеска го објави Проспeктот за првата емисија зелени обврзници. Ова е втор инструмент кој годинава го лансира Министерството за финансии на домашниот пазар на капитал, со цел збогатување на понудата на финансиски производи и поттикње на конкуренција. - Зелените обврзници се хартии од вредност кои ќе

Аукцијата на 3. октомври: Објавен проспектот за првата емисија на зелени обврзници

Аукцијата на 3. октомври: Објавен проспектот за првата емисија на зелени обврзници

Министерството за финансии (МФ) денеска го објави Проспeктот за првата емисија на зелени обврзници, нов инструмент на домашниот пазар на капитал. Првата емисија на зелената обврзница е во износ од 10 милиони евра, а аукцијата ќе се одржи на 3. октомври годинава. Граѓаните и правните лица кои се заинтересирани да учествуваат на аукцијата може да поднесат

Објавен проспектот за првата емисија на зелени обврзници, аукцијата на 3 октомври

Објавен проспектот за првата емисија на зелени обврзници, аукцијата на 3 октомври

Првата емисија на зелената обврзница е во износ од 10 милиони евра, а аукцијата ќе се одржи на 3 октомври годинава. Граѓаните и правните лица кои се заинтересирани да учествуваат на аукцијата може да поднесат барање за учество преку банките. Зелената обврзница нуди каматна стапка од 4,75 проценти годишно. Обврзници од оваа емисија се со рок на доспевање

МФ: Зелените обврзници нов финансиски инструмент на домашниот пазар на капитал, објавен проспектот за првата емисија

МФ: Зелените обврзници нов финансиски инструмент на домашниот пазар на капитал, објавен проспектот за првата емисија

Министерството за финансии денеска го објави Проспeктот за првата емисија зелени обврзници. Ова е втор инструмент кој годинава го лансира Министерството за финансии на домашниот пазар на капитал, збогатувајќи ја понудата на финансиски производи и поттикнувајќи конкуренција. Зелените обврзници се хартии од вредност кои ќе се користат за инвестициски

МФ: Зелените обврзници нов финансиски инструмент на домашниот пазар на капитал

МФ: Зелените обврзници нов финансиски инструмент на домашниот пазар на капитал

Министерството за финансии денеска го објави Проспектот за првата емисија зелени обврзници. Ова е втор инструмент кој годинава го лансира Министерството за финансии на домашниот пазар на капитал, збогатувајќи ја понудата на финансиски производи и поттикнувајќи конкуренција. Зелените обврзници се хартии од вредност кои ќе се користат за инвестициски

Аукција на 3 октомври: Зелената обврзница вредна 10 милиони евра, каматата 4,75 проценти

Аукција на 3 октомври: Зелената обврзница вредна 10 милиони евра, каматата 4,75 проценти

Министерството за финансии го објави Проспектот за зелената обврзница со ознака на аукција DO23/18-1025 и ISN ознака MKMINF20GAJ1. Аукцијата ќе се одржи на трети октомври, а понудите од овластените директни учесници (банки) е предвидено да се достават истиот ден од 11 до 12 часот. Датумот, пак на уплата е петти октомври. Рокот за достасување на првиот

МФ: Зелените обврзници нов финансиски инструмент на домашниот пазар на капитал, објавен проспектот за првата емисија

МФ: Зелените обврзници нов финансиски инструмент на домашниот пазар на капитал, објавен проспектот за првата емисија

2 Министерството за финансии денеска го објави Проспeктот за првата емисија зелени обврзници. Ова е втор инструмент кој годинава го лансира Министерството за финансии на домашниот пазар на капитал, збогатувајќи ја понудата на финансиски производи и поттикнувајќи конкуренција. Зелените обврзници се хартии од вредност кои ќе се користат за инвестициски