притисни ентер »

СДСМ: Со социјалната реформа, воведуваме гарантирана минимална помош за намалување на сиромаштијата

СДСМ: Со социјалната реформа, воведуваме гарантирана минимална помош за намалување на сиромаштијата

Со воведувањето на социјалната реформа, правиме преобразба на системот за социјална заштита и градиме систем кој извлекува од сиромаштија. Со социјалната реформа, се воведува семеен пакет од право на гарантирана минимална помош со додаток за покривање на дел од трошоците за потрошувачката на енергенси во домаќинството, детски додаток, како и додаток

СДСМ: Со социјалната реформа, воведуваме гарантирана минимална помош за намалување на сиромаштијата

СДСМ: Со социјалната реформа, воведуваме гарантирана минимална помош за намалување на сиромаштијата

25 мај 2019 Со воведувањето на социјалната реформа, правиме преобразба на системот за социјална заштита и градиме систем кој извлекува од сиромаштија. Со социјалната реформа, се воведува семеен пакет од право на Гарантирана минимална помош со Додаток за покривање на дел од трошоците за потрошувачката на енергенси во домаќинството, Детски додаток, како

Taсевска: Со социјалната реформа воведуваме гарантирана минимална помош за намалување на сиромаштијата

Taсевска: Со социјалната реформа воведуваме гарантирана минимална помош за намалување на сиромаштијата

Со воведувањето на социјалната реформа, правиме преобразба на системот за социјална заштита и градиме систем кој извлекува од сиромаштија. Со социјалната реформа, се воведува семеен пакет од право на Гарантирана минимална помош со Додаток за покривање на дел од трошоците за потрошувачката на енергенси во домаќинството, детски додаток, како и додаток

Фејсбук ги ограничува објавите во живо

Фејсбук ги ограничува објавите во живо

Фејсбук соопшти дека го заострува пристапот до објави во живо со цел да го спречи ширењето на насилни видеа по нападите на џамии на 15 март во Нов Зеланд. Директорот на Фејсбук за интегритет на социјалните медиуми, Гај Росен изјави дека нападите во Нов Зеланд ја навеле компанијата да испита како може да ги ограничи услугите за да не бидат користени

Taсевска: Со социјалната реформа, воведуваме Гарантирана минимална помош за намалување на сиромаштијата

Taсевска: Со социјалната реформа, воведуваме Гарантирана минимална помош за намалување на сиромаштијата

Со социјалната реформа, се воведува семеен пакет од право на Гарантирана минимална помош со Додаток за покривање на дел од трошоците за потрошувачката на енергенси во домаќинството, Детски додаток, како и Додаток за образование. На овој начин, значително се зголемува помошта за домаќинствата во социјален ризик. Корисниците на Гарантираната минимална

СДСМ: Со социјалната реформа, воведуваме гарантирана минимална помош за намалување на сиромаштијата

СДСМ: Со социјалната реформа, воведуваме гарантирана минимална помош за намалување на сиромаштијата

Со воведувањето на социјалната реформа, правиме преобразба на системот за социјална заштита и градиме систем кој извлекува од сиромаштија. 25 мај 2019 Со воведувањето на социјалната реформа, правиме преобразба на системот за социјална заштита и градиме систем кој извлекува од сиромаштија. Со социјалната реформа, се воведува семеен пакет од право на

Taсевска: Со социјалната реформа, воведуваме Гарантирана минимална помош за намалување на сиромаштијата

Taсевска: Со социјалната реформа, воведуваме Гарантирана минимална помош за намалување на сиромаштијата

Со воведувањето на социјалната реформа, правиме преобразба на системот за социјална заштита и градиме систем кој извлекува од сиромаштија. Со социјалната реформа, се воведува семеен пакет од право на Гарантирана минимална помош со Додаток за покривање на дел од трошоците за потрошувачката на енергенси во домаќинството, Детски додаток, како и Додаток

СДСМ:Образовниот додаток наместо 3 800 деца, сега ќе го користат 61 143 деца

СДСМ:Образовниот додаток наместо 3 800 деца, сега ќе го користат 61 143 деца

Со новата социјална реформа, која веќе е усвоена од Собранието, градиме систем кој трајно извлекува од секаков вид на сиромаштија. За 20 пати се зголемува опфатот на деца кои користат детски и образовен додаток и суштински се преобразува социјалната заштита, соопшти СДСМ. Според партијата, детскиот додаток кој досега го користеа 3.200 деца со новата

СДСМ: Детскиот додаток кој досега го користеа 3.200 деца со новата реформа ќе го користат 73.500 деца

СДСМ: Детскиот додаток кој досега го користеа 3.200 деца со новата реформа ќе го користат 73.500 деца

За 20 пати се зголемува опфатот на деца за детски и образовен додаток, градиме систем за извлекување од детска сиромаштија, велат од СДСМ. „Со новата социјална реформа, која веќе е усвоена од Собранието, градиме систем кој трајно извлекува од секаков вид на сиромаштија. За 20 пати се зголемува опфатот на деца кои користат детски и образовен додаток