притисни ентер »

Десет конфекциски работнички во тешка состојба, направена итна имунизација на терен
Десет конфекциски работнички во тешка состојба, направена итна имунизација на терен

Десет конфекциски работнички во тешка состојба, направена итна имунизација на терен

Новозаболените од морбили се конфекциски работници од иста фирма. Се работи за десет нови случаи, а на инфективното одделение во штипската клиничка болница хоспитализирани се оние со потешка клиничка слика, објави во саботата телевизијата Сител. За спречување на ширење на заразата, епидемиолозите на лице место имунизирале 37 работници од истата конфекција

Десет конфекциски работнички во тешка состојба, направена итна имунизација на терен

Десет конфекциски работнички во тешка состојба, направена итна имунизација на терен

Embedded video for Десет конфекциски работнички во тешка состојба, направена итна имунизација на терен Ново заболените од морбили се конфекциски работници од иста фирма. Се работи за 10 нови случаи, а на инфективното одделение во штипската клиничка болница хоспитализирани се оние со потешка клиничка слика. За спречување на ширење на заразата, епидемиолозите

Вработени во штипска конфекција заразени со морбили

Вработени во штипска конфекција заразени со морбили

На Инфективното одделение во Клиничката болница во Штип засега нема зголемување на бројот на заболени од морбили. Началникот на Инфективното одделение во штипската Клиничка болница, Дијана Шишкова вели дека на одделението се хоспитализирани десет пациенти, кои се со потешка клиничка слика. Директорката на Центарот за јавно здравје-Штип, Марија Димитрова

Десет конфекциски работнички во тешка состојба, направена итна имунизација на терен

Десет конфекциски работнички во тешка состојба, направена итна имунизација на терен

Десет конфекциски работнички во тешка состојба, направена итна имунизација на терен Ново заболените од морбили се конфекциски работници од иста фирма. Се работи за 10 нови случаи, а на инфективното одделение во штипската клиничка болница хоспитализирани се оние со потешка клиничка слика. За спречување на ширење на заразата, епидемиолозите на лице место

Штипските епидемиолози будно ја следат состојбата со морбили

Штипските епидемиолози будно ја следат состојбата со морбили

Во Инфективното одделение во Клиничката болница во Штип нема зголемување на бројот на заболени од морбили. Началникот на Инфективното одделение во штипската Клиничка болница, Дијана Шишкова вели дека на одделението се хоспитализирани десет пациенти, кои се со потешка клиничка слика. Директорката на Центарот за јавно здравје-Штип, Марија Димитрова потврдува

Вработени во штипска конфекција заразени со морбили

Вработени во штипска конфекција заразени со морбили

На Инфективното одделение во Клиничката болница во Штип засега нема зголемување на бројот на заболени од морбили. Началникот на Инфективното одделение во штипската Клиничка болница, Дијана Шишкова вели дека на одделението се хоспитализирани десет пациенти, кои се со потешка клиничка слика. Директорката на Центарот за јавно здравје-Штип, Марија Димитрова

Десет конфекциски работнички во тешка состојба

Десет конфекциски работнички во тешка состојба

Ново заболените од морбили се конфекциски работници од иста фирма. Се работи за 10 нови случаи, а на инфективното одделение во штипската клиничка болница хоспитализирани се оние со потешка клиничка слика. За спречување на ширење на заразата, епидемиолозите на лице место имунизирале 37 работници од истата конфекција. Сепак постои ризик бројот на заболени

Штипските епидемилози будно ја следат состојбата со морбили

Штипските епидемилози будно ја следат состојбата со морбили

Во Инфективното одделение во Клиничката болница во Штип нема зголемување на бројот на заболени од морбили. Началникот на Инфективното одделение во штипската Клиничка болница, Дијана Шишкова вели дека на одделението се хоспитализирани десет пациенти, кои се со потешка клиничка слика. Директорката на Центарот за јавно здравје-Штип, Марија Димитрова потврдува

СПРОВЕДЕНА ИТНА ИМУHИЗAЦИJA: Десет конфекциски работнички во тешka cocтојба

СПРОВЕДЕНА ИТНА ИМУHИЗAЦИJA: Десет конфекциски работнички во тешka cocтојба

Ново зaбoлeнитe од мopбили се конфекциски работници од иста фирма. Се работи за 10 нови случаи, а на инфekтивното одделение во штипската клиничka бooлницa хocпитализирани се оние со потешka клиничka слика. За спречување на шиpeње на зapaзата, eпидeмиoлoзите на лице место имунизиpaле 37 работници од истата конфекција. – Сепак постои pизиk бројот на

Штипските епидемилози будно ја следат состојбата со морбили

Штипските епидемилози будно ја следат состојбата со морбили

Во Инфективното одделение во Клиничката болница во Штип нема зголемување на бројот на заболени од морбили. Началникот на Инфективното одделение во штипската Клиничка болница, Дијана Шишкова вели дека на одделението се хоспитализирани десет пациенти, кои се со потешка клиничка слика. Штип, 25 мај 2019 (МИА) – Во Инфективното одделение во Клиничката