притисни ентер »

Шведски научници откриле необичен временски феномен кој можеби придонел за потонување на рускиот воен брод „Москва“
Шведски научници откриле необичен временски феномен кој можеби придонел за потонување на рускиот воен брод „Москва“

Шведски научници откриле необичен временски феномен кој можеби придонел за потонување на рускиот воен брод „Москва“

Откритието на шведските научници ја истакнува важноста на атмосферските услови во воените операции, покажувајќи како уникатниот временски феномен придонел за ударот на Украина врз руски воен брод. Како изненадувачки пресврт на настаните, една неодамнешна студија сугерира дека временскиот феномен одиграл клучна улога во нападот на Украина со долг дострел