притисни ентер »

Меѓународниот суд ѝ нареди на Русија да ги ослободи украинските морнари
Меѓународниот суд ѝ нареди на Русија да ги ослободи украинските морнари

Меѓународниот суд ѝ нареди на Русија да ги ослободи украинските морнари

Меѓународниот трибунал ѝ нареди на Русија веднаш да ги ослободи 24-те украински морнари и трите бородови, кои ги заплени на брегот на Крим во ноември минатата година. Москва соопшти дека морнарите ја нарушиле поморската граница во близина на полуостровот, кој го присвои од Украина во 2014 година. Но, сепак, Меѓународниот Трибунал за законот на водите,

Меѓународниот суд одлучи Русија веднаш да ги ослободи украинските морнари

Меѓународниот суд одлучи Русија веднаш да ги ослободи украинските морнари

Русија ги зароби бродовите заедно со 24 членови на екипажот. Судот одлучи Русија да и ги врати бродовите на Украина , пресуди судијата Џин-Хјун Пак. Во одлуката на судот се наведува дека двете страни не смеат да преземаат дополнителни чекори за да ја влошат и така заострената состојба меѓу Русија и Украина. Минатата година во ноември руската крајбрежна

Меѓународниот суд ѝ нареди на Русија да ги ослободи украинските морнари

Меѓународниот суд ѝ нареди на Русија да ги ослободи украинските морнари

Меѓународниот трибунал ѝ нареди на Русија веднаш да ги ослободи 24-те украински морнари и трите бородови, кои ги заплени на брегот на Крим во ноември минатата година. Москва соопшти дека морнарите го нарушиле морнарските граници во близина на полуостровот, кој го анектираше од Украина во 2014 година. Но, сепак, Меѓународниот Трибунал за законот на

Пресуда- Русија веднаш да ги ослободи украинските морнари

Пресуда- Русија веднаш да ги ослободи украинските морнари

Меѓународниот трибунал за поморско право денеска пресуди дека Русија мора да ги ослободи трите украински воени брода кои се запленети во ноември минатата година заедно со 24 морнари. Оваа одлука беше донесена за спорот кој Украина го поведе против Русија пред меѓународниот трибунал. Претседавачот со судот, судијта Џин- Хјун Паик рече дека советот одлучил

Суд на ОН: Русија да ги врати украинските бродови и да ги ослободи морнарите

Суд на ОН: Русија да ги врати украинските бродови и да ги ослободи морнарите

Меѓународниот суд за поморско право донесе пресуда денеска дека Русија мора да врати три украински бродови и да ослободи 24 морнари кои се во притвор. Трибуналот, со седиште во Хамбург, денеска донесе пресуда во случај кој Украина го започна против Русија. Минатата година Русија конфискуваше три украински бродови во Керчкиот проток, што ги поврзува

Русија мора веднаш да ѝ ги врати бродовите на Украина и да ги ослободи морнарите

Русија мора веднаш да ѝ ги врати бродовите на Украина и да ги ослободи морнарите

Меѓународниот суд за морско право пресуди дека Русија мора да ги ослободи трите украински воени брода што ги заплени во ноември, како и 24 морнари. Оваа одлука беше донесена денеска во Хамбург, во спорот што Украина го покрена против Русија пред овој суд. Претседателот на судот Џин-Хјун Паик рече дека собранието одлучило дека Русија мора веднаш да

Пресуда на Меѓународниот суд: Русија мора веднаш и врати три бродови  на Украина

Пресуда на Меѓународниот суд: Русија мора веднаш и врати три бродови  на Украина

Таа одлука е донесена во спор кој Украина пред овој суд го отвори против Русија. Меѓународниот трибунал за поморско право пресуди дека Русија мора да се ослободи од три украински воени бродови запленети во ноември и да ослободи 24 морнари. Таа одлука е донесена во спор кој Украина пред овој суд го отвори против Русија. Судијата Џин-Хјун Паик рекол

Русија да ги врати украинските бродови и да ги ослободи морнарите

Русија да ги врати украинските бродови и да ги ослободи морнарите

Меѓународниот суд за поморско право донесе пресуда денеска дека Русија мора да врати три украински бродови и да ослободи 24 морнари кои се во притвор. Трибуналот, со седиште во Хамбург, денеска донесе пресуда во случај кој Украина го започна против Русија. Минатата година Русија конфискуваше три украински бродови во Керчкиот проток, што ги поврзува

Русија да ги врати украинските бродови и да ги ослободи морнарите, пресудија ОН

Русија да ги врати украинските бродови и да ги ослободи морнарите, пресудија ОН

Меѓународниот суд за поморско право донесе пресуда денеска дека Русија мора да врати три украински бродови и да ослободи 24 морнари кои се во притвор. Трибуналот, со седиште во Хамбург, денеска донесе пресуда во случај кој Украина го започна против Русија. Минатата година Русија конфискуваше три украински бродови во Керчкиот проток, што ги поврзува

Суд на ОН: Русија да ги врати украинските бродови и да ги ослободи морнарите

Суд на ОН: Русија да ги врати украинските бродови и да ги ослободи морнарите

Меѓународниот суд за поморско право донесе пресуда денеска дека Русија мора да врати три украински бродови и да ослободи 24 морнари кои се во притвор. Трибуналот, со седиште во Хамбург, денеска донесе пресуда во случај кој Украина го започна против Русија. Минатата година Русија конфискуваше три украински бродови во Керчкиот проток, што ги поврзува