притисни ентер »

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ
Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

32 Споделувања Share Tweet Нешто помалку од една четвртина од речиси 198.5-те милиони домаќинства во ЕУ или 24.3 отсто во 2022 година вклучувале и деца, при што најбројни се семејствата со по едно дете, соопшти Европската статистичка агенција – Евростат по повод Светскиот ден на детето – 20 Ноември. Според податоците на Евростат, како што јави дописникот

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Нешто помалку од една четвртина од речиси 198,5-те милиони домаќинства во ЕУ или 24,3 отсто во 2022 година вклучувале и деца, при што најбројни се семејствата со по едно дете, соопшти Европската статистичка агенција – Евростат по повод Светскиот ден на детето - 20 Ноември. Според податоците на Евростат, како што јави дописникот на МИА од Брисел, 12,1

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Нешто помалку од една четвртина од речиси 198,5-те милиони домаќинства во ЕУ или 24,3 отсто во 2022 година вклучувале и деца, при што најбројни се семејствата со по едно дете, соопшти Европската статистичка агенција – Евростат по повод Светскиот ден на детето - 20 Ноември. Според податоците на Евростат, како што јави дописникот на МИА од Брисел, 12,1

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Нешто помалку од една четвртина од речиси 198,5-те милиони домаќинства во ЕУ или 24,3 отсто во 2022 година вклучувале и деца, при што најбројни се семејствата со по едно дете, соопшти Европската статистичка агенција – Евростат по повод Светскиот ден на детето - 20 Ноември. Според податоците на Евростат, како што јави дописникот на МИА од Брисел, 12,1

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Нешто помалку од една четвртина од речиси 198,5 милиони домаќинства во ЕУ, или 24,3 отсто во 2022 година вклучувале и деца, при што најбројни се семејствата со по едно дете, соопшти Европската статистичка агенција – Евростат по повод Светскиот ден на детето, 20 Ноември. Според податоците на Евростат, како што јави дописникот на МИА од Брисел, 12,1

ИЛИ ЕДНО, ИЛИ НИЕДНО Повеќето семејства во ЕУ се без деца, а од тие што имаат, најбројни се оние со едно дете

ИЛИ ЕДНО, ИЛИ НИЕДНО Повеќето семејства во ЕУ се без деца, а од тие што имаат, најбројни се оние со едно дете

Според податоците на Европската статистичка агенција – Евростат, соопштени по повод Светскиот ден на детето – 20 Ноември, 12,1 отсто од домаќинствата во ЕУ биле со по едно дете, 9,3 проценти со по две деца и три отсто со три или повеќе деца. Во однос на вкупниот број на домаќинства во ЕУ, тој лани се зголемил за 6,9 отсто во споредба со 2012 година,

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ Д.А. Пред 5 секунди Нешто помалку од една четвртина од речиси 198,5-те милиони домаќинства во ЕУ или 24,3 отсто во 2022 година вклучувале и деца, при што најбројни се семејствата со по едно дете, соопшти Европската статистичка агенција – Евростат по повод Светскиот ден на детето – 20 Ноември. Добиј ги најважните

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Семејствата со едно дете најбројни во ЕУ

Нешто помалку од една четвртина од речиси 198,5-те милиони домаќинства во ЕУ или 24,3 отсто во 2022 година вклучувале и деца, при што најбројни се семејствата со по едно дете, соопшти Европската статистичка агенција – Евростат по повод Светскиот ден на детето - 20 Ноември. Според податоците на Евростат, како што јави дописникот на МИА од Брисел, 12,1