притисни ентер »

Поглед во минатото: Прекрасен германски град го чува најстариот глобус во светот
Поглед во минатото: Прекрасен германски град го чува најстариот глобус во светот

Поглед во минатото: Прекрасен германски град го чува најстариот глобус во светот

Во германската сојузна покраина Баварија се наоѓа Нирнберг, кој по големина е веднаш зад главниот град на оваа покраина - Минхен. Во 15 и 16 век овој град бил центар на науката, културата и уметностите, па тука бил обележан и развојот на германскиот хуманизам и ренесансата. Посетете го и истражете го градот кој е преполн со приказни. Најголемата колекција