притисни ентер »

Дебитираше новата Lada Niva Bronto во Русија
Дебитираше новата Lada Niva Bronto во Русија

Дебитираше новата Lada Niva Bronto во Русија

Рускиот произведувач ја претстави унапредената верзија на неговиот најпознат автомобил. Новата верзија на моделот го носи називот Niva Bronto. Иако Lada Niva може да се справи на секаков пат и со секакви предизвици, од компанијата AvtoVAZ сметаа дека има уште простор за унапредување, па така настана новата Niva Bronto која е заснована на верзијата

Lada подготви освежување за култната Niva Bronto

Lada подготви освежување за култната Niva Bronto

Рускиот производител Avtovaz ги отвори нарачките за унапредената Lada Niva Bronto, позната како 4х4 Bronto во Русија, која е уште порадикална верзија на безвременскиот оф-роуд модел Моделот Niva e на пазарот од 1977 година, притоа постојано доживувајќи некои мали унапредувања. Bronto верзијата го започна својот живот како афтермаркет тјунинг пакет,