притисни ентер »

Амбасадата на САД добила предупредување за изборни нерегуларности
Амбасадата на САД добила предупредување за изборни нерегуларности

Амбасадата на САД добила предупредување за изборни нерегуларности

Оперативниот штаб на Амбасадата на САД пријавил до Обвинителството, дека добиле дојава од лице во која се наведува дека 83 лица кои биле постојано осудувани за кривични дела, а кои се на слобода, добиле огнено оружје за да го попречат изборниот процес. Понатаму се наведува дека друго лице – познат сторител на кривични дела поседува оружје и дека на

Дојава за агитација во Гостивар, искинати ливчиња во Скопје и нерегуларности во Кочани

Дојава за агитација во Гостивар, искинати ливчиња во Скопје и нерегуларности во Кочани

До 15 часот во Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со спроведувањето на локалните избори пристигнале информации за постапувањата по предметите во основните јавни обвинителства, како и известувања за случени евентуални изборни нерегуларности. Преку мејл пристигна поднесок испратен од политичка партија, во врска со сомнение за

ЈО: Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности

ЈО: Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности

До 15:00 часот во Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

ЈO: Пријавени нерегуларности во Гостивар, Кумановско, Кичево, скопјанец искинал гласачки ливчиња

ЈO: Пријавени нерегуларности во Гостивар, Кумановско, Кичево, скопјанец искинал гласачки ливчиња

До 15:00 часот во Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

ЈО:Дежурните јавни обвинители од основните јавни обвинителства будно го следат изборниот процеС

ЈО:Дежурните јавни обвинители од основните јавни обвинителства будно го следат изборниот процеС

До 15:00 часот во Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

Обвинители постапуваат по предмети поврзани со изборите во Скопје, Гостивар, Куманово и Кочани

Обвинители постапуваат по предмети поврзани со изборите во Скопје, Гостивар, Куманово и Кочани

Во Скопје е оформен предмет за уништување на изборен материјал, во Кочани се пријавени повеќе настани поврзани со вршење агитација пред избирачки места, превоз на гласачи, како и сомнение за вршење поткуп и повреда на слободата на определувањето на избирачите Скопје, Гостивар, Куманово и Кочани се градовите за кои до 15 часот до Комисијата за следење

JO: Heпoзнати лицa вpшaт избopeн пoткyп вo Тoпaaнa и Шyтo Opизapи

JO: Heпoзнати лицa вpшaт избopeн пoткyп вo Тoпaaнa и Шyтo Opизapи

До овој момент од денешниот изборен ден, пристигнати се неколку известувања за евентуални изборни нерегуларности сторени на подрачјето на Основното јавно обвинителство Скопје. Дежурен јавен обвинител од скопското обвинитeлство е  присутен во седиштето на СВР Скопје каде заедно со  Штабот  во рамките на оперативна акција Избори 2021 година  во рамки

ЈО: Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности, дадени насоки за натамошно постапување

ЈО: Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности, дадени насоки за натамошно постапување

До Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на Локалните избори до 15:00 часот пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

Политичка партија поднесе пријава дека се врши притисок врз гласачи во Гостивар

Политичка партија поднесе пријава дека се врши притисок врз гласачи во Гостивар

До 15:00 часот во Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните