притисни ентер »

Најчестата грешка при киселење зелка – и како да ја избегнете!
Најчестата грешка при киселење зелка – и како да ја избегнете!

Најчестата грешка при киселење зелка – и како да ја избегнете!

Ако оваа година решивте да подготвите домашна кисела зелка, тогаш токму октомври е идеалниот месец за тоа. Освен што е традиција во многу семејства, киселата зелка е и основа за едни од највкусните зимски јадења: сарма, подварок, тавче со зелка, месо во зелка и многу други. Но, една од најчестите дилеми кај сите – без разлика дали се почетници или

Време е за киселата зелка: Како да знаете колку сол е доволно?

Време е за киселата зелка: Како да знаете колку сол е доволно?

Доколку оваа година подготвувате зимница, октомври е идеално време за кисела зелка. Од него се прават некои од омилените наши јадења, како сарма, подварак… Многу домаќинки во денешно време се одлучуваат за купениот, бидејќи сметаат дека процесот е премногу комплициран и дека киселата зелка нема да испадне како што треба. Ако оваа година правите кисела