притисни ентер »

Изложба на Пабло Пикасо во Домот на културата во Ѓорче Петров
Изложба на Пабло Пикасо во Домот на културата во Ѓорче Петров

Изложба на Пабло Пикасо во Домот на културата во Ѓорче Петров

Изложбата на Пабло Пикасо- керамики, цртежи и графики од колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж, ќе биде поставена во Домот на културата во Ѓорче Петров само еден ден:на 20 октомври 2021 од 12 – 22 часот | официјално отворање 19 часот. Влезот е бесплатен. Во колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж се наоѓаат 83 оригинални дела на Пабло Пикасо од кои 8

ИЗЛОЖБА на Пабло ПИКАСО –  керамики, цртежи и графики од колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж

ИЗЛОЖБА на Пабло ПИКАСО –  керамики, цртежи и графики од колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж

Изложбата ќе биде поставена во Домот на културата во Ѓорче Петров само еден ден: 20 октомври 2021 од 12 – 22 часот|официјално отворање 19 часот Влезот е бесплатен. ОСТЕН Скопје во соработка со Општина Ѓорче Петров им приредуваат несекојдневен настан на граѓаните од Скопје: Во колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж се наоѓаат 83 оригинални дела на Пабло

Изложба на керамики, цртежи и графики од Пикасо од колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж

Изложба на керамики, цртежи и графики од Пикасо од колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж

ОСТЕН Скопје во соработка со Општина Ѓорче Петров им приредуваат несекојдневен настан на граѓаните од Скопје. Станува збор за изложба на дела од Пабло Пикасо- керамики, цртежи и графики од колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж. Изложбата ќе биде поставена во Домот на културата во Ѓорче Петров само еден ден: 20 октомври 2021 од 12 – 22 часот | официјално

Изложба на оригинални дела на Пабло Пикасо во Ѓорче Петров на 20 октомври

Изложба на оригинални дела на Пабло Пикасо во Ѓорче Петров на 20 октомври

На 20 октомври од 12 до 22 часот, во Домот на културата во Ѓорче Петров ќе биде поставена изложба на керамики, цртежи и графики на познатиот сликар Пабло Пикасо од колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж. Организаторите појаснуваат дека во колекцијата на ОСТЕН се наоѓаат 83 оригинални дела на Пикасо од кои 8 цртежи, 26 керамики и други рачно потпишани