притисни ентер »

Столтенберг во Косово: НАТО ќе направи сѐ за да не се повтори насилството од мај и од септември
Столтенберг во Косово: НАТО ќе направи сѐ за да не се повтори насилството од мај и од септември

Столтенберг во Косово: НАТО ќе направи сѐ за да не се повтори насилството од мај и од септември

Тој додаде дека НАТО го разгледува своето воено присуство на Западен Балкан. Столтенберг по средбата со претседателката на Косово, Вјоса Османи истакна дека Алијансата ќе направи се што е неопходно за да осигури безбедна средина за сите луѓе во Косово. Столтенберг наведе дека Алијансата ќе направи се за да не се повтори насилството што беше забележано

Столтенберг во Косово: НАТО ќе направи сѐ за да не се повтори насилството од мај и од септември

Столтенберг во Косово: НАТО ќе направи сѐ за да не се повтори насилството од мај и од септември

Тој додаде дека НАТО го разгледува своето воено присуство на Западен Балкан. Столтенберг по средбата со претседателката на Косово, Вјоса Османи истакна дека Алијансата ќе направи се што е неопходно за да осигури безбедна средина за сите луѓе во Косово. Столтенберг наведе дека Алијансата ќе направи се за да не се повтори насилството што беше забележано

Столтенберг од Приштина: НАТО ќе направи се’ за да спречи повторување на насилството од мај и септември

Столтенберг од Приштина: НАТО ќе направи се’ за да спречи повторување на насилството од мај и септември

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, денеска во Приштина изјави дека Алијансата ќе направи се’ за да спречи, како што рече, повторување на насилството што беше забележано во мај, како и во Бањска на 24 септември, велејќи дека е важно да се пронајдат одговорните за да се обезбеди таквото насилство да не се повтори. „Насилството во Косово

Столтенберг во Косово: НАТО ќе направи се за да не се повтори насилството од мај и од септември

Столтенберг во Косово: НАТО ќе направи се за да не се повтори насилството од мај и од септември

НАТО размислува дали Алијансата треба да има потрајно зголемување на војниците во регионот, изјави денеска генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг на прес-конференција во Приштина. Тој додаде дека НАТО го разгледува своето воено присуство на Западен Балкан. Столтенберг по средбата со претседателката на Косово, Вјоса Османи истакна дека Алијансата

Столтенберг од Приштина: Основањето Заедница на српски општини е клучно за мирот во регионот

Столтенберг од Приштина: Основањето Заедница на српски општини е клучно за мирот во регионот

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг од Приштина порача дека зголемувањето на военото присуство на Косово за 1 000 војници покажува колку сериозно Алијансата го сфаќа насилството што избувна во последните месеци. На заедничка прес-конференцијата со косовската претседателка Вјоса Османи, Столтенберг ја истакна важноста на стабилноста во регионот

Столтенберг: НАТО разгледува трајно золемување на војниците на Косово

Столтенберг: НАТО разгледува трајно золемување на војниците на Косово

НАТО го разгледува трајното зголемување на бројот на војници на Косово, за да ги држи тензиите под контрола, изјави генералниот секретар на Северноатланстскиот воен сојуз, Јенс Столтенберг во понеделникот. НАТО истпрати стотици војници како засилување на своите трупи во поранешната јужна српска покраина Косово и Метохоја каде албанското мнозинство

Столтенберг во Косово: НАТО ќе направи сѐ за да не се повтори насилството од мај и од септември

Столтенберг во Косово: НАТО ќе направи сѐ за да не се повтори насилството од мај и од септември

Тој додаде дека НАТО го разгледува своето воено присуство на Западен Балкан. Столтенберг по средбата со претседателката на Косово, Вјоса Османи истакна дека Алијансата ќе направи се што е неопходно за да осигури безбедна средина за сите луѓе во Косово. Столтенберг наведе дека Алијансата ќе направи се за да не се повтори насилството што беше забележано

Столтенберг од Приштина: НАТО ќе направи се’ за да спречи повторување на насилството од мај и септември

Столтенберг од Приштина: НАТО ќе направи се’ за да спречи повторување на насилството од мај и септември

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, денеска во Приштина изјави дека Алијансата ќе направи сè за да спречи, како што рече, повторување на насилството што беше забележано во мај, како и во Бањска на 24 септември, велејќи дека е важно да се пронајдат одговорните за да се обезбеди таквото насилство да не се повтори. „Насилството во Косово е

Столтенберг: Насилството во Косово е неприфатливо

Столтенберг: Насилството во Косово е неприфатливо

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, денеска во Приштина изјави дека Алијансата ќе направи се за да не се повтори, како што рече, насилството што беше забележано во мај во Звечан, како и во Бањска на 24 септември, порачувајќи дека е важно да се пронајдат одговорните за да се обезбеди такво насилство да не се повтори. „Насилството во Косово