притисни ентер »

Питер Бижу: По снимањето на „Мисисипи гори“, ми беа потребни неколку недели за емотивно да закрепнам
Питер Бижу: По снимањето на „Мисисипи гори“, ми беа потребни неколку недели за емотивно да закрепнам

Питер Бижу: По снимањето на „Мисисипи гори“, ми беа потребни неколку недели за емотивно да закрепнам

Во мојата кариера работев сè. Бев и асистент на снимателот. Тоа ми помогна да се изградам себеси и да изградам самодоверба, рече  Питер Бижу, извонредниот кинематографер, оскаровец и добитник на Златна камера 300 за животно дело на годинашното 44. издание на ИФФК „Браќа Манаки“. Тој одржа мастерклас во киното „Манаки“, кое беше преполно со домашни

Имав среќа што не морав да прифатам да работам на филмови кои не ми се допаѓаа, вели оскаровецот Питер Бижу, добитник на Златна камера 300 за животно дело

Имав среќа што не морав да прифатам да работам на филмови кои не ми се допаѓаа, вели оскаровецот Питер Бижу, добитник на Златна камера 300 за животно дело

Во мојата кариера работев сè. Бев и асистент на снимателот. Тоа ми помогна да се изградам себеси и да изградам самодоверба. Ова денеска го истакна Питер Бижу, извонредниот кинематографер, оскаровец и добитник на Златна камера 300 за животно дело на годинашното 44. издание на ИФФК „Браќа Манаки“. Тој одржа мастерклас во киното „Манаки“, кое беше преполно

Питер Бижу: По снимањето на „Мисисипи гори“, ми беа потребни неколку недели за емотивно да закрепнам

Питер Бижу: По снимањето на „Мисисипи гори“, ми беа потребни неколку недели за емотивно да закрепнам

– Во мојата кариера работев с è . Бев и асистент на снимателот. Тоа ми помогна да се изградам себеси и да изградам самодоверба – о ва го истакна Питер Бижу, извонредниот кинематографер, оскаровец и добитник на Златна камера 300 за животно дело на годинашното 44. издание на ИФФК „Браќа Манаки“. Тој одржа мастерклас во киното „Манаки“, кое беше преполно

Питер Бижу: По снимањето на „Мисисипи гори“, ми беа потребни неколку недели за емотивно да закрепнам

Питер Бижу: По снимањето на „Мисисипи гори“, ми беа потребни неколку недели за емотивно да закрепнам

Во мојата кариера работев сè. Бев и асистент на снимателот. Тоа ми помогна да се изградам себеси и да изградам самодоверба. Ова вчера го истакна Питер Бижу, извонредниот кинематографер, оскаровец и добитник на Златна камера 300 за животно дело на годинашното 44. издание на ИФФК „Браќа Манаки". Тој одржа мастерклас во киното „Манаки", кое беше преполно

Бижу: По снимањето на „Мисисипи гори“, ми беа потребни неколку недели за емотивно да закрепнам

Бижу: По снимањето на „Мисисипи гори“, ми беа потребни неколку недели за емотивно да закрепнам

Во мојата кариера работев сè. Бев и асистент на снимателот. Тоа ми помогна да се изградам себеси и да изградам самодоверба.  Ова денеска го истакна Питер Бижу, извонредниот кинематографер, оскаровец и добитник на Златна камера 300 за животно дело на годинашното 44. издание на ИФФК „Браќа Манаки“. Тој денеска одржа мастерклас во киното „Манаки“, кое

На ИФФК „Браќа Манаки“ се одржа мастер клас со Питер Бижу

На ИФФК „Браќа Манаки“ се одржа мастер клас со Питер Бижу

Пред аудиториумот од домашни и странски филмофили, Бижу говореше за легендарните филмови „Мисисипи гори“, „Трумановото шоу“, „Во името на таткото“, „Штета“, „Пинк Флојд: Sидот“, „Животот на Брајан“, „Временски бандит“, „Ричард III“ и редица други антологиски филмски остварувања. -Прекрасно беше кога добив оскар за филмот  „Мисисипи гори“ бидејќи не

Питер Бижу: По снимањето на „Мисисипи гори”, ми беа потребни неколку недели за емотивно да закрепнам

Питер Бижу: По снимањето на „Мисисипи гори”, ми беа потребни неколку недели за емотивно да закрепнам

Во мојата кариера работев сè. Бев и асистент на снимателот. Тоа ми помогна да се изградам себеси и да изградам самодоверба. Ова денеска го истакна Питер Бижу, извонредниот кинематографер, оскаровец и добитник на Златна камера 300 за животно дело на годинашното 44. издание на ИФФК „Браќа Манаки”. Тој денеска одржа мастерклас во киното „Манаки”, кое