притисни ентер »

Има ли манипулации со добивките од игрите на среќа?
Има ли манипулации со добивките од игрите на среќа?

Има ли манипулации со добивките од игрите на среќа?

На само пет дена пред истекот на рокот за поднесување на Годишната даночна пријава, а по најавите за евентуални злоупотреби на туѓи матични броеви, а за кои веќе говоревме, со своја реакција и Управата за јавни приходи. Имено, УЈП ги потсетува граѓаните дека заклучно со 31. овој месец, истекува рокот за увид во претпополнетата Годишна даночна пријава

УЈП: Уште седум дена остануваат да проверите годишните даночни пријави

УЈП: Уште седум дена остануваат да проверите годишните даночни пријави

Даночните обврзници имаат рок уште седум дена за проверка на податоците од своите претпополнети годишни даночни пријави, кои ги добија по електронски пат. До 31 мај, треба да ги потврдат или да извршат корекција. На крајот од месецов УЈП ги заклучува профилите и пријавите се сметаат за конечни. А, потоа ќе бидат разгледани од службата на управата.

УЈП со важна вест: Имате уште само 7 дена да ги проверите годишните даночни пријави

УЈП со важна вест: Имате уште само 7 дена да ги проверите годишните даночни пријави

Даночните обврзници имаат рок уште седум дена за проверка на податоците од своите претпополнети годишни даночни пријави, кои ги добија по електронски пат. До 31 мај, треба да ги потврдат или да извршат корекција. На крајот од месецов УЈП ги заклучува профилите и пријавите се сметаат за конечни. А, потоа ќе бидат разгледани од службата на управата.

Имате уште само 7 дена да ги проверите годишните даночни пријави

Имате уште само 7 дена да ги проверите годишните даночни пријави

Даночните обврзници имаат рок уште седум дена за проверка на податоците од своите претпополнети годишни даночни пријави, кои ги добија по електронски пат. До 31 мај, треба да ги потврдат или да извршат корекција. На крајот од месецов УЈП ги заклучува профилите и пријавите се сметаат за конечни. А, потоа ќе бидат разгледани од службата на управата.

УЈП предупредува: Имате уште само 7 дена да ги проверите годишните даночни пријави

УЈП предупредува: Имате уште само 7 дена да ги проверите годишните даночни пријави

Даночните обврзници имаат рок уште седум дена за проверка на податоците од своите претпополнети годишни даночни пријави, кои ги добија по електронски пат. До 31 мај, треба да ги потврдат или да извршат корекција. На крајот од месецов УЈП ги заклучува профилите и пријавите се сметаат за конечни. А, потоа ќе бидат разгледани од службата на управата.

УЈП: Увидот во претпополнетата Годишна даночна пријава завршува на 31-ви мај

УЈП: Увидот во претпополнетата Годишна даночна пријава завршува на 31-ви мај

Фото: Pixabay Управата за јавни приходи ( УЈП ) ги информира граѓаните дека на 31.05.2019 истекува рокот за увид во претпополнетата Годишна даночна пријава за 2018 година. Заклучно со овој рок даночните обврзници кои се регистрирани на системот е-Персонален данок преку своите кориснички профили имаат можност да го менуваат статусот на пријавата, односно

Имате уште само 6 дена да ги проверите годишните даночни пријави од УЈП

Имате уште само 6 дена да ги проверите годишните даночни пријави од УЈП

Даночните обврзници имаат рок уште седум дена за проверка на податоците од своите претпополнети годишни даночни пријави, кои ги добија по електронски пат. До 31 мај, треба да ги потврдат или да извршат корекција. На крајот од месецов УЈП ги заклучува профилите и пријавите се сметаат за конечни. А, потоа ќе бидат разгледани од службата на управата.

Важна вест: Имате уште само 7 дена да ги проверите годишните даночни пријави од УЈП

Важна вест: Имате уште само 7 дена да ги проверите годишните даночни пријави од УЈП

Даночните обврзници имаат рок уште седум дена за проверка на податоците од своите претпополнети годишни даночни пријави, кои ги добија по електронски пат. До 31 мај, треба да ги потврдат или да извршат корекција. На крајот од месецов УЈП ги заклучува профилите и пријавите се сметаат за конечни. А, потоа ќе бидат разгледани од службата на управата.

Уште седум дена за проверка на годишните даночни пријави од УЈП

Уште седум дена за проверка на годишните даночни пријави од УЈП

Даночните обврзници имаат рок уште седум дена за проверка на податоците од своите претпополнети годишни даночни пријави, кои ги добија по електронски пат. До 31 мај, треба да ги потврдат или да извршат корекција. На крајот од месецов УЈП ги заклучува профилите и пријавите се сметаат за конечни. А, потоа ќе бидат разгледани од службата на управата.

Остануваат само уште 7 дена за проверка на годишните даночни пријави од УЈП

Остануваат само уште 7 дена за проверка на годишните даночни пријави од УЈП

Од управата за јавни приходи информираат дека на 31.05.2019 истекува рокот за увид во претпополнетата Годишна даночна пријава за 2018 година. Заклучно со овој датум година даночните обврзници кои се регистрирани на системот е-Персонален данок преку своите кориснички профили имаат можност да го менуваат статусот на пријавата, односно да ја потврдат