притисни ентер »

„Скопје Креатива 2019” од 31 мај до 2 јуни ќе го заокружи календарот на настани за месец мај
„Скопје Креатива 2019” од 31 мај до 2 јуни ќе го заокружи календарот на настани за месец мај

„Скопје Креатива 2019” од 31 мај до 2 јуни ќе го заокружи календарот на настани за месец мај

Осмото издание на фестивалот за развој на креативните индустрии „Скопје Креатива 2019” ќе го заокружи календарот на настани за месец мај, со тридневна програма, почнувајќи од 31 мај до 02 јуни. Фестивалот годинава ќе се реализира под мотото „Зелено Скопје”, кое симболички ја содржи идејата за еколошката свест како култура на живеење. Идејата е, преку

Robotek со издание и настап на Скопје Креатива 2019

Robotek со издание и настап на Скопје Креатива 2019

Осмото издание на фестивалот за развој на креативните индустрии Скопје Креатива се реализира под мотото „Зелено Скопје”, кое симболички ја содржи идејата за еколошката свест како култура на живеење. Програмата опфаќа образовен, продукциски и презентациски формат и содржини од широката сфера на креативните индустрии привлечни за граѓани од различни

Осмо издание на „Скопје креатива“ под мотото „Зелено Скопје“ – разговор во Студио 1

Осмо издание на „Скопје креатива“ под мотото „Зелено Скопје“ – разговор во Студио 1

Осмото издание на фестивалот за развој на креативните индустрии „Скопје Креатива 2019” почнува од 31 мај а ќе трае до 2 јуни. Годинава се реализира под мотото „Зелено Скопје со цел да се подобри за еколошката свест и култура на живеење. На оваа тема во Отвореното Студио 1 зборуваа Виолета Качакова, директор и програмски уредник на „Скопје креатива“,