притисни ентер »

(Рецепт) ЧОКОЛАДНА ТОРТА БЕЗ БРАШНО: Богата и сочна!
(Рецепт) ЧОКОЛАДНА ТОРТА БЕЗ БРАШНО: Богата и сочна!

(Рецепт) ЧОКОЛАДНА ТОРТА БЕЗ БРАШНО: Богата и сочна!

ОВАА чоколадна торта без брашно е совршен спој од едноставност и луксуз. Совршена е за празнични пригоди, но и како неделен десерт со шолја кафе. Ако ги сакате колачите – ова ќе биде вашата следна омилена торта! Состојки: За тортата: 200 г солен путер 1/4 чаша кафеав шеќер во прав 1/2 чаша кристален шеќер 1/4 лажичка сол 3 јајца 1 и пол лажички екстракт

(Рецепт) ПОСНИ КОЦКИ ОД ОРЕВИ: Лесни за подготовка, а со изглед и вкус, не заостануваат зад „мрсните“ колачи!

(Рецепт) ПОСНИ КОЦКИ ОД ОРЕВИ: Лесни за подготовка, а со изглед и вкус, не заостануваат зад „мрсните“ колачи!

Кога сакате нешто благо за време на постот, овие посни коцки од ореви ќе бидат вистинскиот избор. Лесната кора, освежителниот фил од лимон и богатиот слој од чоколадо-ореви создаваат совршена комбинација на вкусови. Состојки: Кора: 200 г шеќер 100 мл масло 200 мл кисела вода 100 г мелени ореви 300 грама брашно 10 г прашок за пециво Прв фил: 250 г маргарин

ЕДНОСТАВЕН ЧОКОЛАДЕН КОЛАЧ: Брзо се подготвува, а ќе уживате во вкусот

ЕДНОСТАВЕН ЧОКОЛАДЕН КОЛАЧ: Брзо се подготвува, а ќе уживате во вкусот

Подгответе се за чоколадна магија што се топи во устата… Потребно е: 3 јајца 100 г шеќер 30 мл масло 100 г брашно 1 лажица гриз 1 прашок за пециво 400 мл млеко 2 лажици шеќер 50 г чоколадо коцка путер 1 полна лажица какао и малку рум по желба Подготовка: Изматете ги јајцата со шеќерот, додадете брашно и гриз со прашок за пециво и масло. Израмнете сè

Посна сахер-торта: Старински рецепт за кремлив, сочен и апсолутно неодолив десерт

Посна сахер-торта: Старински рецепт за кремлив, сочен и апсолутно неодолив десерт

Сахер-тортата во посна варијанта може да биде посочна и покремлива од оригиналната верзија. За посните денови што ни претстојат, ви го предлагаме овој незаборавен десерт… Состојки: За кората: 200 мл сок од свежо цеден портокал (2 средни портокали) 200 мл кисела вода 100 мл масло 200 г кафен шеќер 3 лажици џем од кајсии 300 г брашно 100 г какао во прав