притисни ентер »

Антиквизацијата наоѓа терен и во ЕУ
Антиквизацијата наоѓа терен и во ЕУ

Антиквизацијата наоѓа терен и во ЕУ

Антиквизацијата, со различни форми на политизирање на општеството со теми од антиката и историјата, која доби израз на масовна фасцинација кај дел од населението во Македонија, повеќе ја нема онаа сила со која претходниот режим се обидуваше да ја велича сопствената големина. Сегашната Влада направи напори за ублажување на провокациите кон соседите,

Антиквизацијата наоѓа терен и во ЕУ

Антиквизацијата наоѓа терен и во ЕУ

Антиквизацијата, со различни форми на политизирање на општеството со теми од антиката и историјата, која доби израз на масовна фасцинација кај дел од населението во Македонија, повеќе ја нема онаа сила со која претходниот режим се обидуваше да ја велича сопствената големина. Сегашната Влада направи напори за ублажување на провокациите кон соседите,