притисни ентер »

„Доаѓа најголемата револуција“: Бил Гејтс го опишува „The next day“ на вештачката интелигенција
„Доаѓа најголемата револуција“: Бил Гејтс го опишува „The next day“ на вештачката интелигенција

„Доаѓа најголемата револуција“: Бил Гејтс го опишува „The next day“ на вештачката интелигенција

Вештачката интелегенција целосно го менувам начинот на кој ги користиме компјутерите“, вели 68-годишниот основач на Мајкрософт, кој останува активен на полето на идеи за сегашноста и иднината на технологијата. Во својот неделен билтен, Бил Гејтс избра да опише како ќе изгледаат нашите животи за неколку години, врз основа на брзиот развој на вештачката

Бил Гејтс за вештачката интелигенција: Доаѓа најголемата револуција

Бил Гејтс за вештачката интелигенција: Доаѓа најголемата револуција

Во својот неделен билтен, Бил Гејтс избра да опише како ќе изгледаат нашите животи за неколку години, врз основа на брзиот развој на вештачката интелигенција. „Сè уште го сакам софтверот исто како кога Пол Ален и јас го основавме Мајкрософт“, вели тој, но брзо го нарече… глупав. „За извршување на која било задача на компјутер, треба да му кажете на

Бил Гејтс објасни како вештачката интелигенција ќе го смени нашето секојдневие

Бил Гејтс објасни како вештачката интелигенција ќе го смени нашето секојдневие

Во иднина сите ќе имаме лични агенти за вештачка интелигенција кои ќе бидат многу понапредни од денешната технологија и би требало значително да ни го подобрат и олеснат животот. Ваквите агенти ќе ги заменат бројните апликации и програми што ги користиме денес бидејќи наместо да користиме различни и специјализирани апликации за различни задачи, ќе

Бил Гејтс за како вештачката интелигенција ќе го смени нашето секојдневие

Бил Гејтс за како вештачката интелигенција ќе го смени нашето секојдневие

Во иднина сите ќе имаме лични агенти за вештачка интелигенција кои ќе бидат многу понапредни од денешната технологија и би требало значително да ни го подобрат и олеснат животот. Ваквите агенти ќе ги заменат бројните апликации и програми што ги користиме денес бидејќи наместо да користиме различни и специјализирани апликации за различни задачи, ќе

Бил Гејтс за ВИ: Доаѓа најголемата револуција

Бил Гејтс за ВИ: Доаѓа најголемата револуција

За извршување на која било задача на компјутер, треба да му кажете на вашиот уред која апликација да ја користи. Во следните пет години, тоа целосно ќе се промени. Нема да треба да користите различни апликации за различни задачи. Едноставно ќе му кажете на вашиот уред, на едноставен јазик, што сакате да правите. И во зависност од тоа колку информации

„Доаѓа најголемата револуција“: Бил Гејтс го опишува следниот ден на вештачката интелигенција

„Доаѓа најголемата револуција“: Бил Гејтс го опишува следниот ден на вештачката интелигенција

Вештачката интелегенција целосно го менувам начинот на кој ги користиме компјутерите“, вели 68-годишниот основач на Мајкрософт, кој останува активен на полето на идеи за сегашноста и иднината на технологијата. Во својот неделен билтен, Бил Гејтс избра да опише како ќе изгледаат нашите животи за неколку години, врз основа на брзиот развој на вештачката

Гејтс најави нова ера на вештачката интелигенција: Како ВИ агентите ќе го променат начинот на кој живеат луѓето?

Гејтс најави нова ера на вештачката интелигенција: Како ВИ агентите ќе го променат начинот на кој живеат луѓето?

Гејтс најави нова ера на вештачката интелигенција: Како ВИ агентите ќе го променат начинот на кој живеат луѓето? Б.Б. Пред 14 секунди Бил Гејтс / Фото: EPA-EFE/HOLLIE ADAMS Милијардерот Бил Гејтс замислува иднина во која луѓето ќе имаат ВИ агенти, кои би биле тип на софтвер кој ќе може да обработува и да одговори на природниот јазик и да исполнува