притисни ентер »

Што ќе се случи ако Кина прва воспостави контакт со вонземјаните?
Што ќе се случи ако Кина прва воспостави контакт со вонземјаните?

Што ќе се случи ако Кина прва воспостави контакт со вонземјаните?

Минатиот јануари Кинеската академија на науките го покани Лиу Циксин, истакнат кинески писател на научна фантастика, да го посети модерниот радиоцентар во Југозападна Кина. Речиси двапати поголема од американската во опсерваторијата „Аресибо“ во порториканската џунгла, кинеската сателитска чинија е најголема во светот. Иако е доволно чувствителна да

Познат футуролог предупредува: Ако вонземските цивилизации постојат, подобро е да не им се јавуваме

Познат футуролог предупредува: Ако вонземските цивилизации постојат, подобро е да не им се јавуваме

Најголемиот кинески и еден од најпознатите светски вселенски футуристи и писатели на фантастика, Лиу Цисин, верува дека ниту една космичка интелигенција не треба да го објави своето постоење, бидејќи тоа може да доведе до меѓусебни конфликти. „Можеби за десет илјади години ѕвезденото небо на кое гледа човештвото сепак ќе биде празно и тивко, а можеби