притисни ентер »

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите
До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

Одѕивот на гласањето до 15 часот е 31,8 отсто, соопшти попладнево претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. Во седум општини се гласа на стариот начин со УВ ламба и спреј поради неможност да се заменат биометриските уреди. „До 15 часот гласале 403715 избирачи, или во проценти 31,80 што е солиден процент“, рече претседателот

После 19 часот ќе гласаат сите кои ќе се затекнат во дворот на избирачкото место

После 19 часот ќе гласаат сите кои ќе се затекнат во дворот на избирачкото место

Процентот на излезност на седмите Локални избори до 15 часот е 31.80 отсто, што значи дека гласале 403.715 грааѓани, соопшти Александар Даштевски, претседател на Државната изборна комисија (ДИК). Податоците се однесуваат на пристигнати извешати од 2.431 избирачко место, или во проценти 69.86. Најголема излезност има во Општина Новаци, 59.16 отсто,

Во седум општини се гласа со УВ ламба и спреј, одѕивот до 15 часот е 31,8

Во седум општини се гласа со УВ ламба и спреј, одѕивот до 15 часот е 31,8

Одѕивот на гласањето до 15 часот е 31,8 отсто, соопшти попладнево претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. Во седум општини се гласа на стариот начин со УВ ламба и спреј поради неможност да се заменат биометриските уреди. „До 15 часот гласале 403715 избирачи, или во проценти 31,80 што е солиден процент“, рече претседателот

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

Одѕивот на гласањето до 15 часот е 31,8 отсто, соопшти попладнево претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. Во седум општини се гласа на стариот начин со УВ ламба и спреј поради неможност да се заменат биометриските уреди. „До 15 часот гласале 403715 избирачи, или во проценти 31,80 што е солиден процент“, рече претседателот

Во кои општини има најголема, а во кои најмала излезност на изборите?

Во кои општини има најголема, а во кои најмала излезност на изборите?

До 15 часот на гласање излегле 31,8 отсто од граѓани, е податокот што предмалку го соопшти претседателот на Државната изборна комисија (ДИК), Александар Даштевски, за излезноста на локалните избори. Ваквиот одзив тој го оцени како солиден и ги повика граѓани да излезат и да гласаат. Во меѓувреме, ажурираните податоци на веб-страницата на ДИК, покажуваат

Даштевски - Ако е потребно гласањето ќе продолжи и по 19 часот, излезност до 15 часот 31,8 отсто

Даштевски - Ако е потребно гласањето ќе продолжи и по 19 часот, излезност до 15 часот 31,8 отсто

Гласањето ќе се продолжи за граѓаните кои ќе се најдат на избирачките места и во дворовите на објектите по 19 часот и тие ќе можат да го остварат своето право на глас, истакна денеска претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштевски, охрабрувајќи ги граѓаните масовно да излезат и да гласаат на локалните избори. ДИК испратил мејл

НА МНОГУ ИЗБИРАЧКИ МЕСТА ИМА ГУЖВА: Даштевски најави можно продолжување на времето за гласање

НА МНОГУ ИЗБИРАЧКИ МЕСТА ИМА ГУЖВА: Даштевски најави можно продолжување на времето за гласање

На многу избирачки места има гужва, но секој ќе може да го искористи гласачкото право, дури и ако треба гласањето да трае подолго, истакна предмалку на прес-конференција претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. -Прво, избирачкиот список има двојно повеќе страни поради многу кандидати. Потоа, една четвртина од списокот на МВР

Ќе се гласа и по 19 часот таму каде што гласачите не дошле на ред

Ќе се гласа и по 19 часот таму каде што гласачите не дошле на ред

Метежот на дел од избирачките места ја натера Државната изборна комисија да донесе едногласна одлука дека на сите гласачи кои најдоцна до 19 часот ќе се најдат во дворот или во ходникот од гласачкото место ќе им се овозможи да гласаат и по 19 часот, кажа претседателот на Државната изборна комисија, Алекандар Даштевски на прес-конференција пред малку

После 19 часот ќе гласаат сите кои ќе се затекнат во дворот на избирачкото место, вели Даштевски

После 19 часот ќе гласаат сите кои ќе се затекнат во дворот на избирачкото место, вели Даштевски

Процентот на излезност на седмите Локални избори до 15 часот е 31.80 отсто, што значи дека гласале 403.715 грааѓани, соопшти Александар Даштевски, претседател на Државната изборна комисија (ДИК).  Податоците се однесуваат на пристигнати извешати од 2.431 избирачко место,  или во проценти  69.86. Најголема излезност има во Општина Новаци, 59.16 отсто,