притисни ентер »

Tesla Semi камионот одложен за 2022 година
Tesla Semi камионот одложен за 2022 година

Tesla Semi камионот одложен за 2022 година

Компанијата Tesla Motors го одложи пристигнувањето на електричниот камион Tesla Semi за наредната година. Станува збор за ново одложување на споменатото возило, првично беше планирано да се појави на пазарот во 2019 година, а потоа беше одложено за 2021 година. Ова сега е ново одложување за следната година. Од компанијата известија дека до одложување

Камионот на Тесла одложен за 2022 година

Камионот на Тесла одложен за 2022 година

Електричниот камион Тесла Семи оваа годна дефинитивно нема да почне да носи товар. Компанијата тоа го потврди во текот на финансискиот извештај, а всушност станува збор за ново одлагање на доаѓањто на новото возилот. Првобитно беше планирано Тесла Семи да се појави на пазарот во 2019 година, потоа тоа е поместено за 2021 година а сега пристигнува веста