притисни ентер »

Во Кумровец илјадници луѓе го прославија Денот на младоста
Во Кумровец илјадници луѓе го прославија Денот на младоста

Во Кумровец илјадници луѓе го прославија Денот на младоста

Како и во минатите години, така и оваа, беше забрането да се вее исклучиво југословенското знаме и да се носи униформа на ЈНА, додека сите други комунистички симболи слободно можеа да се истакнат, сепак, присутните носеа знамиња на Југославија. По 15 пат денеска во родното место на Јосип Броз Тито Кумровец во Хрватска, се одржа прославата на Денот

15.000 луѓе во Кумровец на “Ден на младоста“

15.000 луѓе во Кумровец на “Ден на младоста“

На прославата на Денот на младоста, која 15-ти пат по ред се одржува во Кумровец, родното место на Јосип Броз Тито, оваа година имаше повеќе луѓе отколку кога било досега. Според проценката на организаторите, на одбележувањето дошле 15.000 луѓе, додека во претходните години имало најмногу 10.000. Како и во изминатите години, така и на оваа прослава,

Над 10 000 Југоносталгичари во родното место на Тито

Над 10 000 Југоносталгичари во родното место на Тито

Илјадници приврзаници на ликот и делото на Јосип Броз Тито , од Хрватска , но и од другите земји во регионот го искористија убавото време за да се соберат во Кумровец , родното место на поранешниот претседател на поранешна СФРЈ. Тие го одбележаа ,,Денот на младоста – радоста” , 25. мај облечени во маици со ликот на Тито , со капи и црвени петокраки

Илјадници луѓе го прославија Денот на младоста, сеќавањето на Тито живее

Илјадници луѓе го прославија Денот на младоста, сеќавањето на Тито живее

На прославата на Денот на младоста, која 15-ти пат по ред се одржува во Кумровец, родното место на Јосип Броз Тито, оваа година имаше повеќе луѓе отколку кога било досега. Според проценката на организаторите, на одбележувањето дошле 15.000 луѓе, додека во претходните години имало најмногу 10.000. Како и во изминатите години, така и на оваа прослава,

Прослава на Денот на младоста во Кумровец

Прослава на Денот на младоста во Кумровец

На прославата на Денот на младоста, која 15-ти пат по ред се одржува во Кумровец, родното место на Јосип Броз Тито, оваа година имаше повеќе луѓе отколку кога било досега. Според проценката на организаторите, на одбележувањето дошле 15.000 луѓе, додека во претходните години имало најмногу 10.000. Како и во изминатите години, така и на оваа прослава,

Речиси 15.000 луѓе го слават Денот на младоста во Кумровец

Речиси 15.000 луѓе го слават Денот на младоста во Кумровец

На прославата на Денот на младоста, која 15-ти пат по ред се одржува во Кумровец, родното место на Јосип Броз Тито, оваа година имаше повеќе луѓе отколку кога било досега. Според проценката на организаторите, на одбележувањето дошле 15.000 луѓе, додека во претходните години имало најмногу 10.000. Како и во изминатите години, така и на оваа прослава,

Некогаш денеска беше „ден на младоста“: Во Кумровец се поклонија пред бистата на Тито

Некогаш денеска беше „ден на младоста“: Во Кумровец се поклонија пред бистата на Тито

На прославата на Денот на младоста, која 15-ти пат по ред се одржува во Кумровец, родното место на Јосип Броз Тито, оваа година имаше повеќе луѓе отколку кога било досега. Според проценката на организаторите, на одбележувањето дошле 15.000 луѓе, додека во претходните години имало најмногу 10.000. Како и во изминатите години, така и на оваа прослава,

Фешта во Кумровец: 15.000 луѓе го слават Денот на младоста

Фешта во Кумровец: 15.000 луѓе го слават Денот на младоста

На прославата на Денот на младоста, која 15-ти пат по ред се одржува во Кумровец, родното место на Јосип Броз Тито, оваа година имаше повеќе луѓе отколку кога било досега. Според проценката на организаторите, на одбележувањето дошле 15.000 луѓе, додека во претходните години имало најмногу 10.000. Како и во изминатите години, така и на оваа прослава,

Над 15.000 луѓе го прославија Денот на младоста во Кумровец

Над 15.000 луѓе го прославија Денот на младоста во Кумровец

На прославата на Денот на младоста, која 15-ти пат по ред се одржува во Кумровец, родното место на Јосип Броз Тито, оваа година имаше повеќе луѓе отколку кога било досега. Според проценката на организаторите, на одбележувањето дошле 15.000 луѓе, додека во претходните години имало најмногу 10.000. Како и во изминатите години, така и на оваа прослава,

Речиси 15.000 луѓе го слават Денот на младоста во Кумровец

Речиси 15.000 луѓе го слават Денот на младоста во Кумровец

На прославата на Денот на младоста, која 15-ти пат по ред се одржува во Кумровец, родното место на Јосип Броз Тито, оваа година имаше повеќе луѓе отколку кога било досега. Според проценката на организаторите, на одбележувањето дошле 15.000 луѓе, додека во претходните години имало најмногу 10.000. Кумровец, 25 мај 2019 (МИА) – На прославата на Денот