НАПРАВЕТЕ САМИ: Маст од прополис – природен антибиотик кој лечи псоријаза, калуси (жуљеви), акни и изгореници.

Прополисот има докажано влијание врз голем број кожни болести, помагајќи им на луѓето кои страдаат од дерматитис, жуљеви и егзема. Прополисот со право се нарекува „природен антибиотик“, тој е совршена намирница што го храни и лечи човечкото тело. Во исто време, ја ублажува болката при разни повреди на кожата и помага побрзо заздравување на раните.