притисни ентер »

Можат ли младите да ја променат ЕУ?
Можат ли младите да ја променат ЕУ?

Можат ли младите да ја променат ЕУ?

Младите луѓе низ цела Европа го свртија вниманието врз себе барајќи ги своите права- за Брегзит, климатските промени или заштита на податоците. Можат ли нивните гласови да влијаат на изборите за Европски парламент? „На овие избори решавате за животните услови на човештвото" – ова јасни зборови Грета Тунберг им ги упати на членовите на Европскиот парламент

Избори за ЕП: Гласање во Латвија, Малта и во Словачка

Избори за ЕП: Гласање во Латвија, Малта и во Словачка

Жителите на Латвија, Малта и Словачка денеска гласаат на изборите за Европскиот парламент, приклучувајќи се на гласачите од Велика Британија, Холандија, Ирска и Чешка, кои веќе го сторија тоа во претходните два дена. Од четврток до недела, речиси 418 милиони луѓе низ Европската унија можат да гласаат на едни од најголемите демократски избори во светот

Избори за ЕП: Денеска гласаaт Летонија, Малта и Словачка

Избори за ЕП: Денеска гласаaт Летонија, Малта и Словачка

Од четвртокот па се до недела на овие избори ќе може да гласаат околу 418 милиони луѓе од земјите членки на Унијата. По изборите, започнува нов политички циклус во ЕУ, кој вклучува промена луѓе во најважните европски институции.

ЕУ избори: Зошто евроскептиците се толку популарни?

ЕУ избори: Зошто евроскептиците се толку популарни?

Европските избори кои се во тек кај многумина будат страв од конечниот исход и од натамошно јакнење на евроскептиците. Зошто евроскептицизмот е во подем и со кои се' трикови се служат десничарите за да дојдат до гласови? Во речиси сите членки на Европска унија евроскептицизмот е во пораст! Етаблираните партии ја губат поддршката од граѓаните, зајакнуваат

Избори за Европски парламент- крајната десница послаба од очекувањата

Избори за Европски парламент- крајната десница послаба од очекувањата

Милиони европјани имаат право на глас на изборите за Европскиот парламент, а првичните резултати покажуваат дека крајно десните партии остваруваат помали резултати од тоа што го предвидуваа набљудувачите на избориниот процес. Изборите почна порано неделава со гласањето во Британија и Холандија,гласачите во Ирска и Чешка гласаа вчера, а денеска се гласа

Летонија, Малта и Словачка гласаат на изборите за Европскиот парламент

Летонија, Малта и Словачка гласаат на изборите за Европскиот парламент

Граѓаните на Летонија, Малта и Словачка денеска гласаат на изборите за Европскиот парламент, со што ќе им се придружат на граѓаните на Велика Британија, Холандија, Ирска и Чешка кои гласаа во изминатите два дена. Словаците избираат 13, Летонците осум, а Малтежаните шест европратеници. На изборите за ЕП од четвртокот до недела, 26 мај, ширум ЕУ на гласање

Избори за Европски парламент- крајната десница послаба од очекувањата

Избори за Европски парламент- крајната десница послаба од очекувањата

Милиони европјани имаат право на глас на изборите за Европскиот парламент, а првичните резултати покажуваат дека крајно десните партии остваруваат помали резултати од тоа што го предвидуваа набљудувачите на избориниот процес. Извор: https://www.alsat-m.tv/mk/ Post Views: 1

Летонија, Малта и Словачка гласаат на изборите за Европскиот парламент

Летонија, Малта и Словачка гласаат на изборите за Европскиот парламент

Граѓаните на Летонија, Малта и Словачка денеска гласаат на изборите за Европскиот парламент, со што ќе им се придружат на граѓаните на Велика Британија, Холандија, Ирска и Чешка кои гласаа во изминатите два дена. Словаците избираат 13, Летонците осум, а Малтежаните шест европратеници. На изборите за ЕП од четвртокот до недела, 26 мај, ширум ЕУ на гласање

Летонија, Малта и Словачка гласаат на изборите за Европскиот парламент

Летонија, Малта и Словачка гласаат на изборите за Европскиот парламент

Граѓаните на Летонија, Малта и Словачка денеска гласаат на изборите за Европскиот парламент, со што ќе им се придружат на граѓаните на Велика Британија, Холандија, Ирска и Чешка кои гласаа во изминатите два дена. Словаците избираат 13, Летонците осум, а Малтежаните шест европратеници. На изборите за ЕП од четвртокот до недела, 26 мај, ширум ЕУ на гласање

Избори за Европски парламент- крајната десница послаба од очекувањата

Избори за Европски парламент- крајната десница послаба од очекувањата

Милиони европјани имаат право на глас на изборите за Европскиот парламент, а првичните резултати покажуваат дека крајно десните партии остваруваат помали резултати од тоа што го предвидуваа набљудувачите на избориниот процес. Изборите почна порано неделава со гласањето во Британија и Холандија,гласачите во Ирска и Чешка гласаа вчера, а денеска се гласа