притисни ентер »

Најбогатите луѓе во САД поседуваат 70 отсто од вкупното богатство
Најбогатите луѓе во САД поседуваат 70 отсто од вкупното богатство

Најбогатите луѓе во САД поседуваат 70 отсто од вкупното богатство

Најбогатите 10 отсто од домаќинствата во САД поседуваат 70 проценти од вкупното богатство на домаќинствата, покажува најновиот извештај на „Дојче банка“, чија оценка ја пренесе главниот економист, Торстен Слок, кој пак се повикува на новиот извештај на Федералните резерви (Фед). Во оваа студија се наведува дека богатството на 1 процент од најбогатите

Најбогатите луѓе во САД поседуваат 70 отсто од вкупното богатство

Најбогатите луѓе во САД поседуваат 70 отсто од вкупното богатство

Најбогатите 10 отсто од домаќинствата во САД поседуваат 70 проценти од вкупното богатство на домаќинствата, покажува најновиот извештај на „Дојче банка“, чија оценка ја пренесе главниот економист, Торстен Слок, кој пак се повикува на новиот извештај на Федералните резерви (Фед). Во оваа студија се наведува дека богатството на 1 процент од најбогатите

Најбогатите луѓе во САД поседуваат 70 отсто од вкупното богатство

Најбогатите луѓе во САД поседуваат 70 отсто од вкупното богатство

Најбогатите 10 отсто од домаќинствата во САД поседуваат 70 проценти од вкупното богатство на домаќинствата, покажува најновиот извештај на „Дојче банка“, чија оценка ја пренесе главниот економист, Торстен Слок, кој пак се повикува на новиот извештај на Федералните резерви (Фед). Во оваа студија се наведува дека богатството на 1 процент од најбогатите

Најбогатите луѓе во САД поседуваат 70 отсто од вкупното богатство

Најбогатите луѓе во САД поседуваат 70 отсто од вкупното богатство

Најбогатите 10 отсто од домаќинствата во САД поседуваат 70 проценти од вкупното богатство на домаќинствата, покажува најновиот извештај на „Дојче банка“, чија оценка ја пренесе главниот економист, Торстен Слок, кој пак се повикува на новиот извештај на Федералните резерви (Фед). Во оваа студија се наведува дека богатството на 1 процент од најбогатите

10% од богаташите поседуваат 70 проценти од капиталот во САД

10% од богаташите поседуваат 70 проценти од капиталот во САД

Најбогатите 10 отсто од домаќинствата во САД, минатата година поседувале 70 проценти од вкупното богатство на домаќинствата, покажува најновиот извештај на „Дојче банка“, чија оценка ја пренесе главниот економист, Торстен Слок, кој пак се повикува на новиот извештај на Федералните резерви (Фед). Во оваа студија се наведува дека богатството на 1 процент

САД: Најбогатите 10 отсто домаќинства во 2018 година поседувале 70 отсто од богатството на домаќинствата

САД: Најбогатите 10 отсто домаќинства во 2018 година поседувале 70 отсто од богатството на домаќинствата

Најбогатите 10 отсто домаќинства во САД во 2018 година поседувале 70 отсто од вкупното богатство на домаќинствата, додека во 1989 година имале 60 проценти. Тоа се резултати на Маркет Воч (MarketWatch), пренесувајќи изјавана Торстен Слок, главен економист во Дојче банк, кој се повика на нов извештај на ФЕД, Централната банка на САД. Во таа студија се

НЕЕДНАКВОСТА ВО БОГАТСТВОТО ВО АМЕРИКА ПОГОЛЕМА ОД КОГА БИЛО:  Еве кои се причините за се поголемите разлики

НЕЕДНАКВОСТА ВО БОГАТСТВОТО ВО АМЕРИКА ПОГОЛЕМА ОД КОГА БИЛО: Еве кои се причините за се поголемите разлики

Аналитичари на ФЕД утврдиле дека причината за зголемувањето на богатството на првите 10 проценти е поради зголемен удел на нивниот имот во тој период од 55 на 64 проценти, додека во исто време приближно исто се намалил имотот, во релативна смисла, на средната и високата средна класа. Најбогатите 10 отсто домаќинства во САД во 2018 година поседувале

Нееднаквоста во богатство поголема од било кога

Нееднаквоста во богатство поголема од било кога

Најбогатите 10 отсто домаќинства во САД во 2018 година поседувале 70 отсто од вкупното богатство на домаќинствата, додека во 1989 година имале 60 проценти. Тоа се резултати на Маркет Воч (MarketWatch), пренесувајќи изјавана Торстен Слок, главен економист во Дојче банк, кој се повика на нов извештај на ФЕД, Централната банка на САД. Во таа студија се

Market Watch: 10% од најбогатите домаќинства поседувале 70% од богатството на домаќинствата

Market Watch: 10% од најбогатите домаќинства поседувале 70% од богатството на домаќинствата

Најбогатите 10 отсто домаќинства во САД во 2018 година поседувале 70 отсто од вкупното богатство на домаќинствата, додека во 1989 година имале 60 проценти. Тоа се резултати на Маркет Воч (), пренесувајќи изјавана Торстен Слок, главен економист во Дојче банк, кој се повика на нов извештај на ФЕД, Централната банка на САД. Во таа студија се истакнува

САД: Најбогатите 10 отсто домаќинства во 2018 година поседувале 70 отсто од богатството на домаќинствата

САД: Најбогатите 10 отсто домаќинства во 2018 година поседувале 70 отсто од богатството на домаќинствата

Најбогатите 10 отсто домаќинства во САД во 2018 година поседувале 70 отсто од вкупното богатство на домаќинствата, додека во 1989 година имале 60 проценти. Тоа се резултати на Маркет Воч (MarketWatch), пренесувајќи изјавана Торстен Слок, главен економист во Дојче банк, кој се повика на нов извештај на ФЕД, Централната банка на САД. Во таа студија се