притисни ентер »

ЗАВИСНОСТ од мобилен телефон – Препознавање, причини, ризици и како да си помогнеме?
ЗАВИСНОСТ од мобилен телефон – Препознавање, причини, ризици и како да си помогнеме?

ЗАВИСНОСТ од мобилен телефон – Препознавање, причини, ризици и како да си помогнеме?

Ако пред 10-тина години некој ни’ кажеше дека ќе бидеме толку неразделни другари со телефонот, веројатно немаше да му веруваме. Денес, тоа е секојдневние на поголемиот дел од луѓето, па мобилните телефони и сличните уреди постојано се во рацете на секој човек, од најмалите деца, па се до повозрасните луѓе . Само во САД, моментално над 80% од населението