притисни ентер »

Премиера на хорор комедијата за деца „Куќата на духовите“ во Театар за деца и младинци
Премиера на хорор комедијата за деца „Куќата на духовите“ во Театар за деца и младинци

Премиера на хорор комедијата за деца „Куќата на духовите“ во Театар за деца и младинци

На сцената на Театар за деца и младинци – Скопје, на 11 јули, во 20 часот ќе се случи премиерната изведба на претставата „Куќата на духовите“, за првпат кај нас, хорор комедија за деца, наменета за 8+ возраст, чии автори се Деан Дамјановски и Горјан Милошевски. Режисер на претставата е Деан Дамјановски, а драматург Горјан Милошевски. -Две деца, едното

Прва хорор комедија за деца на сцената на Театар за деца и младинци

Прва хорор комедија за деца на сцената на Театар за деца и младинци

На 11 јули 2024, во 20 часот на сцената на Театар за деца и младинци – Скопје, ќе се случи премиерната изведба на претставата „Куќата на духовите“, за прв пат кај нас, хорор комедија за деца, наменета за 8+ возраст, чии автори се Деан Дамјановски и Горјан Милошевски. Режисер на оваа претстава е Деан Дамјановски. Горјан Милошевски е и исто така и драматург

Хорор-комедијата „Куќа на духовите“ наменета за деца над 8 години е нова премиера во Театар за деца и младинци

Хорор-комедијата „Куќа на духовите“ наменета за деца над 8 години е нова премиера во Театар за деца и младинци

Хорор-комедијата „Куќа на духовите“, прва кај нас, наменета за деца над осум години е новата премиера во Театарот за деца и младинци (ТДМ) закажана за утре, 11 јули во 20 часот. Режисер е Деан Дамјановски, а Горјан Милошевски е драматург. Во претставата играат: Ангела Димитрова, Петар Стојанов, Мики Анчевски, Винета Дамческа Мојаноска, Никола Наковски,

Разговор со театарскиот режисер Деан Дамјановски: Стравот е секогаш плодно поле за креативна работа

Разговор со театарскиот режисер Деан Дамјановски: Стравот е секогаш плодно поле за креативна работа

Во Театарот за деца и младинци во Скопје овие денови неуморно се работи на подготовката на новата претстава „Куќата на духовите“ во која ќе има необичен спој на хорор-елементи и комични ситуации. Театарскиот режисер Деан Дамјановски и драматургот Горјан Милошевски заедно работеа на текстот за претставата „Куќата на духовите“, која интензивно се подготвува