притисни ентер »

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран
Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука на Совет и Договорот, склучен меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5.8.2019 година, градските власти ја преземаат обврската за проектирање,

Општина Центар ги демантира наводите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ е во надлежност на општината

Општина Центар ги демантира наводите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ е во надлежност на општината

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука на Совет и Договорот, склучен  меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5.8.2019 година,  градските власти ја преземаат обврската за проектирање,

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука на Совет и Договорот, склучен меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5.8.2019 година, градските власти ја преземаат обврската за проектирање,

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука на Совет и Договорот, склучен меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5.8.2019 година, градските власти ја преземаат обврската за проектирање,

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. Во денешното соопштение се наведува дека за тоа постојат законски акти и одлуки. Се додва дека со одлука на Совет и Договорот, склучен меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5.8.2019 година,

ДОГОВОР ПОТПИШАН ОД ШИЛЕГОВ НЕ ВАЖИ ЗА ДАНЕЛА Герасимовски ја обвини Арсовска за паднатниот ѕид над Детската клиника

ДОГОВОР ПОТПИШАН ОД ШИЛЕГОВ НЕ ВАЖИ ЗА ДАНЕЛА Герасимовски ја обвини Арсовска за паднатниот ѕид над Детската клиника

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица Белградска се во надлежност на општината. Претходно Град Скопје „топката“ за урнатиот ѕид ја префрли на Министерството за здравство, а улицата дека е под надлежност на Општина Центар. „За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука

Герасимовски контра Арсовска: Постои договор според кој санацијата на ѕидот кај Детската клиника е во надлежност на Град Скопје

Герасимовски контра Арсовска: Постои договор според кој санацијата на ѕидот кај Детската клиника е во надлежност на Град Скопје

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. Овој проблем се провлекува со години и постојано одговорот е ист, безбедноста и функционалноста на „Белградска” не е наша надлежност. ЦУК и пред две години алармираше за состојбата со потпорниот

Герасимовски за потпорниот ѕид на Клинички Центар: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Герасимовски за потпорниот ѕид на Клинички Центар: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука на Совет и Договорот, склучен  меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5. 8 .2019 година, градските власти ја преземаат обврската за проектирање,

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Герасимовски: Да беше наша надлежност, ѕидот одамна ќе беше саниран

Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. За тоа постојат законски акти и одлуки. Со одлука на Совет и Договорот, склучен меѓу Град Скопје и Општина Центар, на 5.8.2019 година, градските власти ја преземаат обврската за проектирање,

Герасимовски контра Арсовска: Постои договор според кој санацијата на ѕидот кај Детската клиника е во надлежност на Град Скопје

Герасимовски контра Арсовска: Постои договор според кој санацијата на ѕидот кај Детската клиника е во надлежност на Град Скопје

32 Општина Центар остро ги демантира наводите и шпекулациите дека санацијата на потпорниот ѕид на Клинички Центар и улица „Белградска“ се во надлежност на општината. „Овој проблем се провлекува со години и постојано одговорот е ист, безбедноста и функционалноста на „Белградска” не е наша надлежност. ЦУК и пред две години алармираше за состојбата со