притисни ентер »

Излезноста во Дебар и Центар Жупа се зголемува, граѓаните задоволни од текот на изборите
Излезноста во Дебар и Центар Жупа се зголемува, граѓаните задоволни од текот на изборите

Излезноста во Дебар и Центар Жупа се зголемува, граѓаните задоволни од текот на изборите

– Во општина Дебар до 15 часот правото на глас го остварија 2.453 граѓани или 24 отсто од вкупниот број запишани во единствениот избирачки список. Членови на ОИК вршат редовно обиколки на избирачките места со цел увид во работата на избирачките одбори, изјави потпретседателката на ОИК, Јованка Јосифовска, која заедно со Саит Абазоски, член на комисијата,

Излезноста во Дебар и Центар Жупа се зголемува

Излезноста во Дебар и Центар Жупа се зголемува

Се зголемува процентот на излезност на гласањето на денешните локални избори во Дебар и Центар Жупа. – Во општина Дебар до 15 часот правото на глас го остварија 2.453 граѓани или 24 отсто од вкупниот број запишани во единствениот избирачки список. Членови на ОИК вршат редовно обиколки на избирачките места со цел увид во работата на избирачките одбори,

Излезноста во Дебар и Центар Жупа се зголемува, граѓаните задоволни од текот на изборите

Излезноста во Дебар и Центар Жупа се зголемува, граѓаните задоволни од текот на изборите

- Во општина Дебар до 15 часот правото на глас го остварија 2.453 граѓани или 24 отсто од вкупниот број запишани во единствениот избирачки список. Членови на ОИК вршат редовно обиколки на избирачките места со цел увид во работата на избирачките одбори, изјави потпретседателката на ОИК, Јованка Јосифовска, која заедно со Саит Абазоски, член на комисијата,

Помала излезност во Дебар во однос на изборите во 2017 година

Помала излезност во Дебар во однос на изборите во 2017 година

Изборниот ден во општините Дебар и Центар Жупа тече без проблеми, со зголемен процент на излезност. -До 13 часот во општина Дебар правото на глас го искористиле  2.781 лице или 14,5 отсто од вкупно запишаните 19.211 во единствениот избрачки список. Во сите 27 избирачки места изборниот ден минува без проблеми а поголема излезност очекуваме во следните

До 13 часот во Дебар излезноста 14,5 %, а во Центар Жупа 12%

До 13 часот во Дебар излезноста 14,5 %, а во Центар Жупа 12%

До 13 часот во Дебар излезноста 14,5 %, а во Центар Жупа 12% Изборниот ден во општините Дебар и Центар Жупа тече без проблеми, со зголемен процент на излезност. -До 13 часот во општина Дебар правото на глас го искористиле 2.781 лице или 14,5 отсто од вкупно запишаните 19.211 во единствениот избрачки список. Во сите 27 избирачки места изборниот ден

Во Дебар излезноста 14,5 проценти

Во Дебар излезноста 14,5 проценти

Изборниот ден во општините Дебар и Центар Жупа тече без проблеми, со зголемен процент на излезност. До 13 часот во општина Дебар правото на глас го искористиле 2.781 лице или 14,5 отсто од вкупно запишаните 19.211 во единствениот избрачки список. Во сите 27 избирачки места изборниот ден минува без проблеми а поголема излезност очекуваме во следните

До 13 часот во Дебар излезноста 14,5 проценти, а во Центар Жупа 12 отсто

До 13 часот во Дебар излезноста 14,5 проценти, а во Центар Жупа 12 отсто

Изборниот ден во општините Дебар и Центар Жупа тече без проблеми, со зголемен процент на излезност. Дебар, 17 октомври 2021 (МИА) – Изборниот ден во општините Дебар и Центар Жупа тече без проблеми, со зголемен процент на излезност. -До 13 часот во општина Дебар правото на глас го искористиле  2.781 лице или 14,5 отсто од вкупно запишаните 19.211 во