притисни ентер »

Бочварски: Железничкиот мост кај Стоби е во очајна состојба, или нов или 60 дена санација
Бочварски: Железничкиот мост кај Стоби е во очајна состојба, или нов или 60 дена санација

Бочварски: Железничкиот мост кај Стоби е во очајна состојба, или нов или 60 дена санација

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски денеска рече дека очекува железничкиот мост на Црна Река во близината на Стоби да биде саниран за 60 дена, но не ја исклучи и можноста од изградба на нов, траен мост. Увидот покажал, нагласи Бочварски, дека темелот е во очајна состојба. „Она што го добив како информација по увидот, е дека темелот е во

Бочварски незадоволен од „МЖ – Транспорт“, најави отворање врата за други оператори

Бочварски незадоволен од „МЖ – Транспорт“, најави отворање врата за други оператори

Претпријатието „Македонски железници – Транспорт“ не ја врши работата што ја очекуваат граѓаните од него. Поради тоа, во Собранието е законот за либерализација на превозот, на железничкиот сообраќај и очекувам по неговото изгласување, веќе од почетокот на наредната година да ги отвориме вратите на други оператори од регионот кои сакаат да оперираат

Бочварски: „МЖ - Транспорт“ не си ја врши работата, ќе ги отвориме вратите за други оператори

Бочварски: „МЖ - Транспорт“ не си ја врши работата, ќе ги отвориме вратите за други оператори

Претприајтието „Македонски железници - Транспорт“ не ја врши работата што ја очекуваат граѓаните од него. Поради тоа, во Собранието е законот за либерализација на превозот, на железничкиот сообраќај и очекувам по неговото изгласување, веќе од почетокот на наредната година да ги отвориме вратите на други оператори од регионот кои сакаат да оперираат

Македонски железници не си ја вршат работата, ќе ги отвориме вратите на операторите од регионот, рече Бочварски

Македонски железници не си ја вршат работата, ќе ги отвориме вратите на операторите од регионот, рече Бочварски

Години и децении нзаназад претпријатието Македонски железници и транспорт работи во тешки услови со финансиска поддршка од Владата за да може да ги реализира одреден број на линии во нивниот оперативен план. Ова го изјави министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и додаде дека минатата годиниа финансиски ги помогнале со 15 милиони евра а оваа

Мостот на Црна Река ќе се санира за 60 дена, а можеби ќе се гради и нов

Мостот на Црна Река ќе се санира за 60 дена, а можеби ќе се гради и нов

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, денеска рече дека очекува железничкиот мост на Црна Река да биде саниран за 60 дена, но не ја исклучи и можноста од изградба на нов, траен мост. Увидот покажал, нагласи Бочварски, дека темелот е во многу лоша состојба. „Она што го добив како информација по увидот, е дека темелот е во многу очајна и

Додека едвај возат постоечките возови, активно се гради пругата вредна 200 милиони евра кон Бугарија

Додека едвај возат постоечките возови, активно се гради пругата вредна 200 милиони евра кон Бугарија

Активно се работи на двете делници за пругата кон Бугарија. Проектот е со најголема инвестициска вредност од независноста на државата до денес, 200 милиони евра, рече денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски. Како што истакна, одговорајќи на новинарски прашања, тендерот за третата и најтешка делница се очекува да биде распишан до крајот

„МЖ – Транспорт“ потона, од почетокот на идната година отворени врати за други оператори

„МЖ – Транспорт“ потона, од почетокот на идната година отворени врати за други оператори

Претприајтието „Македонски железници – Транспорт“ не ја врши работата што ја очекуваат граѓаните од него. Поради тоа, во Собранието е законот за либерализација на превозот, на железничкиот сообраќај и очекувам по неговото изгласување, веќе од почетокот на наредната година да ги отвориме вратите на други оператори од регионот кои сакаат да оперираат